Delftse ateliers openen dit weekend hun deuren.
Delftse ateliers openen dit weekend hun deuren.

Dit weekend: de 21ste Delftse Atelierroute

Algemeen

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober openen 49 kunstenaars hun atelier voor een groot publiek. Tijdens de 21ste editie van de Delftse Atelierroute is dus weer volop gelegenheid om een kijkje te nemen in de mystieke 'keuken' van de kunstenaar waar kunstwerken ontstaan, waar hij deze creëert en vervolgens exposeert en verkoopt.

In de ateliers kunnen de bezoekers de kunstenaars vragen stellen en zal de kunstenaar graag uit willen leggen hoe de kunstwerken ontstaan en waar zijn of haar inspiratie vandaan komt. In sommige ateliers zullen de kunstenaars demonstraties geven van speciale technieken en materialen.

Herfstsalon
In Kadmium, gevestigd in het Prinsenkwartier aan het Agathaplein 4, is een overzichtstentoonstelling te zien van werk van al deze kunstenaars. De inrichting van deze Herfstsalon is een bijzondere. Het werk varieert van heel rustig fotowerk tot schreeuwende verfklodders, klein en groot, twee en driedimensionaal, sieraden en klei, realistische (Delftse) landschappen en abstracte geometrische vormen. Voor iedereen is er wel iets interessants.

Prachtig boekje
Voor deze atelierroute is er door Stichting Beeldende Kunst Delft een prachtig boekje gemaakt waar alle kunstenaars twee pagina's met kunstwerken hebben en uiteraard hun gegevens. In Kadmium, het startpunt van de atelierroute, is dat boekje te koop voor 5 euro, inclusief plattegrond met daarop alle deelnemende ateliers.

Dvd
De kunstenaars Zoe Reddy en Joost Konings hebben voor deze gelegenheid een dvd samengesteld, waarop alvast een kijkje in de ateliers van de kunstenaars genomen kan worden. Deze dvd wordt gratis bij aanschaf van het boekje verstrekt. Losse plattegronden kosten 2 euro. De Herfstsalon in Kadmium duurt tot en met 6 november.

Meer informatie
Zie voor meer informatie de websites www.delftseatelierroute.nl en www.kadmium.nl.