Wethouder Raimond de Prez en Marja Bocxe, directeur van de Cornelis Musiusschool, tijdens de feestelijke uitreiking.
Wethouder Raimond de Prez en Marja Bocxe, directeur van de Cornelis Musiusschool, tijdens de feestelijke uitreiking.

Cornelius Musius krijgt vignet Gezonde School

Algemeen

Basisschool De Cornelis Musius in de wijk Wippolder heeft gisteren het vignet Gezonde School ontvangen. Met het vignet Gezonde School laat de Cornelis Musius zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

De Cornelis Musius is trots op dit behaalde resultaat. 

De speerpunten van de gemeenten Delft op het vlak van gezondheidsbeleid liggen onder meer op de volgende terreinen: voorkomen van overgewicht, voldoende bewegen en gezonde voeding. In de gezonde school komen beleid en uitvoering samen en is er aandacht voor structurele aanpak. 

De Cornelis Musius school heeft speciale aandacht voor het thema Voeding. Hiervoor zet de school verschillende activiteiten in zoals 'Smaaklessen' waarbij leerlingen van groep 1 tot en met 8 proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen kinderen het dagelijkse eten! Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen.

Het team en de directeur mevrouw Marja Bocxe van de Cornelis Musius zijn er trots op om een Gezonde School te zijn. Sinds afgelopen woensdag hangt op de gevel van school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen die de school binnenkomt zien dat de Cornelis Musius nu ook een gezonde school is.