Afbeelding

Sistah zorgt voor JOGG-lunch op de Horizon

sport

Editie: Week 27, Jaargang 20 |

Hier doe je het voor: vrolijke gezichten dankzij een gezonde lunch.

DELFT - In de afgelopen maanden heeft Sistah - in de vorige editie van Sport en Meer werd dit meidenproject van Oshin van der Hansz in de Buitenhof al geïntroduceerd - veel op het gebied van sporten, spelen en bewegen kunnen betekenen.

Naast het sporten is ook een gezonde voeding van essentieel belang voor het volgen van een gezonde levensstijl. Op maandag 18 juni bracht Sistah dit onder de aandacht op basisschool De Horizon. De leerlingen van groep 7a en 7b bleven over, aangezien zij een gratis JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) lunch aangeboden kregen van Sistah. Dit was uniek, aangezien de kinderen normaal tussen de middag naar huis gaan om thuis te eten. “In samenwerking met Kees Huisman van De Horizon heb ik na mijn benoeming als ambassadrice van het JOGG een activiteit bedacht om de leerlingen op een smakelijke en gezellige manier stil te laten staan bij gezonde levensstijl”, vertelt Oshin.

De gezonde lunch bracht veel enthousiasme met zich mee die zeer aanstekelijk werkte. Drie ouders hebben Oshin geholpen met de voorbereidingen. Vol passie en liefde maakten zij gezamenlijk de lunch klaar. Kingston, die stage loopt bij de Horizon, gebruikte zijn spierkracht om haar te helpen met het sjouwen van de komkommers, tomaten, kaas, aardbeien, beschuit, brood en pakken sap. Het doel van de JOGG-lunch was om een gezonde levensstijl door middel van een gezonde voeding bespreekbaar te maken. Al bij de voorbereiding kwamen de gesprekken op gang, waardoor ‘s ochtends het onderwerp al door de hele school begon te leven.

“De leerlingen vonden de lunch fantastisch en hebben heerlijk gegeten. Tijdens de lunch werd stilgestaan bij de hoeveelheid snoep en snacks die de kinderen wekelijks tot zich nemen. Ook het bewust worden van het feit dat gezonde voeding ook lekker kan zijn, was een doel wat tijdens deze lunch is bereikt. Zonder de hulpouders, de sterke Kingston en de leerkrachten van groepen 7a en 7b zou deze lunch niet het gewenste doel hebben bereikt. Ook de leerkrachten werden overigens in hun lunchpauze voorzien van aardbeien en de peuterspeelzaal werd blij verrast met schijfjes komkommer en tomaat.”

“Als ambassadrice van het JOGG is het mijn doel jeugd een zo gezond mogelijke levensstijl bij te brengen. Vaak wordt gedacht dat een gezonde levensstijl eindigt bij veel sporten, spelen en bewegen. Ook een gezonde voeding is echter een belangrijke factor binnen het volgen van een gezonde levensstijl. Dit heeft onder andere te maken met de verschillende vitamines, bouwstoffen en variatie binnen de voeding. De kracht van een gezonde levensstijl hem dus in het evenwicht voldoende bewegen en gezond eten. Komend schooljaar is het doel om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en mijn visie op een gezonde levensstijl over te dragen aan jeugd. Na de succesvolle lunch op de Horizon, stromen de ideeën van kinderen binnen om activiteiten en acties binnen wijk Buitenhof en Voorhof uit te voeren gericht op jongeren op gezond gewicht. Na de zomervakantie volgt hier meer informatie over”, zo belooft Oshin van der Hansz.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12