Afbeelding

Met FitFoodFun-factor op zoek naar de gezonde leefstijl

sport

Editie: Week 23, Jaargang 20 |

Geconcentreerd bereiden leerlingen van de Cornelis Musiusshool in de FitFoodFun-bus gezonde traktaties.

DELFT – Onlangs reed de schoolbus van de FitFoodFun-factor in de Wippolder bij de Cornelis Musius en de Prins Mauritsschool. FitFoodFun-factor zet zich in voor een gezonde leefstijl bij kinderen, want een goede balans tussen voldoende bewegen en lekkere, gezonde voeding zorgt dat je op een goed gewicht blijft.

FitFoodFun-factor is een project van Lidl, de Nederlandse Hartstichting en het Voedingscentrum. Leerlingen van de scholen kregen van een diëtiste voorlichting over hoe je een gezonde traktatie kan maken die er ook leuk uitziet. Ze konden deze traktatie maken in een Amerikaanse schoolbus die was omgebouwd tot kookstudio. Ze kregen een film te zien over hoe dit werkte en daarna mochten ze zelf aan de slag. De tweede activiteit was het spel Ren-je-Rot in de gymzaal van de school. Dat ging om het beantwoorden van een aantal vragen met ‘waar’ en ‘niet waar’ en vervolgens rennen naar deze bordjes. Aan het begin van deze activiteit konden de kinderen eerste hun hartslag meten, hoe hoog deze in rust was. Aan het einde van het spel deden ze dat weer om te kijken of en hoeveel hun hartslag was gestegen. Wethouder Raimond de Prez was van de partij op de Cornelis Musius.

Hij vindt het ook belangrijk dat de kinderen meer bewegen en zich bewust bezighouden met gezonde voeding, want Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG-Delft) is voor Delft een thema waar extra op wordt ingezet. De wethouder nam dus ook het voortouw en deed ijverig mee met de kinderen om een gezonde traktatie te maken. Hij vond het goed te zien dat de kinderen zo sportief bezig waren en hij deelde diploma’s uit. ‘s Middags werd hetzelfde programma - maar dan zonder wethouder en het rennen op het schoolplein - even succesvol afgewerkt bij de Prins Mauritsschool. Behalve de Schoolbus biedt de FitFoodFun-factor nog meer onderdelen. Benieuwd wat het project voor uw school kan betekenen? Kijk op de website www.fitfoodfunfactor voor meer informatie.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12