Afbeelding

Lekker Fit-duim gaat omhoog voor basisschool De Omnibus

sport

Editie: Week 42, Jaargang 20 |

DELFT - Basisschool De Omnibus (Voorhof) wil dat haar leerlingen de komende jaren nóg fitter worden. De school gaat daarom intensief aan de slag met het lespakket Lekker Fit!.

Dit is een lespakket waarbij kinderen alles leren over gezond eten, bewegen en het maken van gezonde keuzes. De school heeft besloten om naast de lessen over gezondheid ook meer activiteiten uit te voeren om kinderen, leerkrachten en ouders bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Zo organiseert de school onder andere twee keer per jaar een Lekker Fit!-themaweek voor kinderen en ouders. Op deze manier raken ook ouders betrokken bij het project.

Lekker Fit! is een samenwerking tussen uitgever Arko Sports Media en de Hartstichting. Als extra stimulans geeft de Hartstichting vijftien scholen in Nederland die actief met Lekker Fit! en gezondheid aan de slag gaan een financiële bijdrage om hun plannen te realiseren.

Als één van deze vijftien scholen heeft De Omnibus zich tot doel gesteld om een Lekker Fit!-duim te behalen. De Lekker Fit!-duim wordt uitgereikt aan scholen die in brede zin aandacht besteden aan gezonde voeding en het stimuleren van bewegen bij leerlingen.

De komende tijd gaat De Omnibus verder met de bewustwording bij leerkrachten en ouders van het belang van gezonde voeding en bewegen voor kinderen. Uiteraard is het van belang om als ouder en leerkracht het goede voorbeeld te geven en juist ook ouders actief te betrekken op weg naar de Lekker Fit!-duim. De Omnibus gaat workshops geven aan ouders en hun kinderen uit de bovenbouw over gezonde en makkelijk te maken traktaties. In deze workshops leren ouders en leerlingen ook waaruit een gezonde lunch bestaat. Daarnaast besteedt de school in het schoolbeleid aandacht aan gezonde traktaties, gezonde tussendoortjes en een gezonde lunch.

Marc Kegel (combinatiefunctionaris) wordt vanuit de Gemeente Delft betrokken bij het behalen van de Lekker Fit!-duim. Daarnaast zorgt hij voor het naschools sportaanbod voor kinderen van het Voorhof en werkt hij samen met de basisscholen De Omnibus, De Horizon en de Freinetschool. Momenteel is op drie scholen een structureel sportaanbod voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ook is er tussenschoolse sport onder schooltijd, in samenwerking met kinderopvangorganisatie Octopus en peutergym.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12