Deelnemers van de Ronde van Rataplan gingen per bus naar verschillende vestigingen.
Deelnemers van de Ronde van Rataplan gingen per bus naar verschillende vestigingen.

De Ronde van Rataplan: een groot succes

Algemeen

DELFT - Tijdens de Nationale Kringloopdag heeft Rataplan de Ronde van Rataplan geïntroduceerd. Bewoners vanuit de woonplaatsen waar de winkels van Rataplan zijn gevestigd, konden zich opgeven om per touringcar vijf verschillende vestigingen in Zuid-Holland te bezoeken.

Vanaf elke winkel vertrok er een touringcar. Ze kregen op deze manier een goede indruk van de verschillende winkels in Berkel, Naaldwijk, Monster, Delft en Spijkenisse.

Positieve reacties
"De Ronde van Rataplan is heel positief ontvangen", aldus regiomanager Jan Coersen. "Bezoekers zijn enthousiast over hoe de winkels eruit zien. Ze zijn vaak aangenaam verrast door de schone en nette winkels waarin alle producten per assortimentsgroep zijn ingedeeld. Onze winkels verschillen qua locatie en omvang, maar hebben allemaal dezelfde indeling en frisse uitstraling.

Groot succes
Zo'n vijfentwintig mensen per bus gingen met elkaar op pad. Het was een 'geheel verzorgde reis', want de deelnemers kregen ook in elke winkel wat te eten en te drinken aangeboden. Bovendien ontvingen ze in alle winkels een stempel. Tegen inlevering van een volle stempelkaart, kregen ze een Rataplan-waardebon van 20 euro. Die werden vervolgens veelal meteen weer verzilverd.
Er waren in de verschillende winkels in elk geval genoeg schatten te vinden. "Ik heb de mijne mooi in de tas", zei Mike uit Delft.
Volgend jaar organiseert Rataplan sowieso weer een nieuwe Ronde van Rataplan. Dit zal dit keer nog eerder worden aangekondigd via onder meer Facebook en de website www.rataplan.nl.