Kringloopwinkel RataPlan nu ook in Delft

lopende zaken

DELFT – Wethouder Stephan Brandligt opent vrijdag 1 juli de nieuwste vestiging van Kringloopwinkel Rataplan, aan de Turbineweg 14-16 in Delft.

Dit is voor Stichting Kringloopbedrijven RataPlan, opgericht in 1982, alweer haar achttiende winkel in Nederland. De stichting brengt nu ook in Delft een totaal nieuw concept aan het daglicht. Alle goederen staan netjes per soort en kleur uitgestald. Het aanbod is enorm en om die reden varieert de winkelvoorraad dagelijks.

Dagelijks haalt de Stichting RataPlan 25.000 kilo huisraad op bij mensen door heel Nederland. Hiermee reduceert de Stichting RataPlan de Co2-uitstoot jaarlijks met 6.231.000 kilo, wat gelijk staat aan een jaarlijks energieverbruik van 1600 huishoudens.
De vestiging in Delft beslaat ruim 2500 vierkante en staat hiermee in de top 5 van grootste kringloopwinkels in Nederland. Naast deze enorme oppervlakte en assortiment, beschikt de Delftse vestiging over een horecagedeelte om even te ontspannen. Verse koffie, gebak en broodjes vormen de ingrediënten voor een dagje kringlopen bij RataPlan in Delft. Ook kan even rustig worden gelezen aan de leestafel. Naast het enorme assortiment, biedt Rataplan Delft werkgelegenheid aan ruim 25 medewerkers, veelal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. RataPlan begeleidt deze mensen en biedt kansen tot groei binnen de eigen organisatie dan wel buiten de stichting RataPlan. Daarnaast heeft RataPlan ook vrijwilligers, die een dankbare rol vervullen. Lokaal en sociaal betrokken is de Delftse vestiging ook. Rataplan werkt zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers, overheidsinstanties en verenigingen. Voor de openstaande vacatures mag het Werkgeverservicepunt van Werkse! altijd mee zoeken naar een geschikte kandidaat. Rataplan biedt dus werk voor vele Delftenaren en is in al haar bedrijfsactiviteiten altijd op zoek naar duurzaamheid. De stichting is dan ook trots dat de winkel wordt geopend door wethouder Stephan Brandligt en Andy van den Dobbelsteen van de TU Delft.