Andy van den Dobbelsteen (links) kwam niet met lege handen. Hij had voor bedrijfsleider Tibor Korozsi (rechts) een oude plaat van The Smiths meegenomen.
Andy van den Dobbelsteen (links) kwam niet met lege handen. Hij had voor bedrijfsleider Tibor Korozsi (rechts) een oude plaat van The Smiths meegenomen.

Kringloopwinkel Rataplan is geopend

lopende zaken

DELFT – Wethouder Stephan Brandligt en hoogleraar duurzaamheid Andy van den Dobbelsteen openden afgelopen vrijdag aan de Turbineweg een gloednieuwe kringloopwinkel: Rataplan.

"Zo'n opening is altijd weer een heel bijzonder moment", vertelt Jan Coersen, regiomanager van Rataplan. In totaal telt de in 1982 opgerichte Stichting Kringloopbedrijven Rataplan nu achttien filialen. "Het is spannend hoe de winkel in Delft wordt ontvangen en hoe de mensen een bezoek aan Rataplan gaan ervaren. We zijn heel erg benieuwd naar de reacties."
Delft kent al meerdere kringloopwinkels, maar volgens Coersen is Rataplan anders en aanvullend. "We hebben in Amsterdam een concept ontwikkeld. We noemen het Rataplan 2.0. Dit passen we ook in Delft toe. De winkel krijgt meer de uitstraling van een warenhuis, waar spullen per soort zijn gerangschikt. We hebben bovendien een fietsenmaker, een naaiatelier en een horecadeel in de winkel."
Rataplan komt nu naar Delft omdat hier nog niet 'heel veel kringloopactiviteiten' zijn, vertelt Coersen. "Terwijl het toch een behoorlijk verzorgingsgebied is, met onder anderen 12.000 studenten. Daar liggen mogelijkheden voor ons, maar ook voor de studenten. Andere kringloopwinkels zie ik niet als concurrenten. Het is eerder zo dat we elkaar versterken. Daarom zoeken we ook samenwerking met de gevestigde partijen. Waar je elkaar kan helpen, moet je dat doen."
Rataplan verkoopt aan de Turbineweg 12 voortaan talloze producten, maar het is bovendien mogelijk om gebruikte spullen langs te brengen of op te laten halen. Meer weten? Kom gerust langs of kijk op de website www.rataplan.nl.