De kinderen hebben een film gemaakt
De kinderen hebben een film gemaakt

Titus Brandsmaschool 50 jaar!

Algemeen

DELFT - Sinds 1972 is de Titus Brandsmaschool een begrip in de wijk Buitenhof. Onder leiding van de toenmalige directeur Bouwman groeide de school al snel tot een middelgrote school waar kwaliteit voorop stond. De huidige directeur Maurice Bavelaar, vertelt ons trots over de ontwikkelingen op de school. 

“De Titus is een fijne basisschool waar kinderen en ouders met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Een paar jaar geleden zijn we begonnen met het werken vanuit het principe ‘Leren Zichtbaar Maken’. Dit zorgt ervoor dat leerlingen meer betrokken zijn bij hun eigen ontwikkeling.” Deze bijzondere verjaardag vieren de kinderen en het schoolteam uitbundig. De kinderen hebben een film gemaakt, zijn op schoolreis geweest en mochten als afsluiting hun ‘eigen’ film bekijken in bioscoop Pathé.

Heilig verklaard
Vlak voor dit jubileum was er ook al wat te vieren op school. De naamgever van de school, Titus Brandsma, werd heilig verklaard. In Rome werd Titus geroemd om zijn rol in de Tweede Wereldoorlog, waarbij hij in opstand kwam tegen de Duitsers. Na een zaligverklaring in 1985 en het erkennen van een wonder waarbij Titus Brandsma voor een onverklaarbare genezing zorgde, was er reden genoeg voor de Paus om Brandsma heilig te verklaren.

Reünie
Op zaterdag 24 september sluit de school het feestjaar af met een reünie voor alle oud-leerlingen en oud-medewerkers. “Tien jaar geleden hebben we dit ook gedaan en dat was een groot succes. Binnenkort maken we bekend hoe je je kan inschrijven voor de reünie.” In het schoollied van de Titus wordt gezongen: ‘De van Rijslaan, al meer dan 50 jaar, maar de Titus is nog lang niet klaar.’Gezien de ambities van de school en het enthousiasme van de leerlingen en team, zou dat laatste nog wel eens heel goed kunnen kloppen.