Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Annemiek Segers

vaste rubrieken

- Wat ben je hier in de Camerlingstraat aan het doen?
"Ik zit gezellig te kletsen met mijn hartsvriendin Yvonne Nordman (midden op de foto) en Ina Gebuijs van Humanitas Delft (rechts), die ons aan elkaar koppelde."

- Hoe zit dat precies?
"Humanitas heeft een programma Home-Start, waarbij vrijwilligers voor een jaar worden ingezet in gezinnen waar een steuntje in de rug bij het opvoeden gewenst is. Ina is coördinator: zij maakt kennis met een gezin, traint geïnteresseerde vrijwilligers en koppelt een vrijwilliger aan het gezin. Er was gelijk een klik toen Yvonne als vrijwilliger bij mij over de drempel stapte."

- Jullie zijn dus dikke vriendinnen geworden.
"Dat klopt! We zijn allebei open en hebben veel raakvlakken: allebei gescheiden met kinderen. We hebben altijd wel iets te bepraten en kunnen altijd bij elkaar terecht. Hoe ga jij met je ex om, opvoedingsvragen enzovoort. Het doel van Home-Start is dat ouders weer zelfvertrouwen krijgen in het opvoeden. Wij zijn alleen ook vrienden geworden. Zo moet het nieuwe programma bij Humanitas, Gezinsnetwerk+, ook gaan werken. Als gezinnen zich aanmelden wordt er naar een maatjesgezin gezocht.

- Yvonne heeft alweer een nieuw Home-Start gezin waar ze een steuntje in de rug voor is. Ook iets voor jou, Annemiek?
"Misschien. Ik ga eerst starten met een nieuwe baan. Ina zoekt naast vrijwilligers voor Home-Start ook mensen voor Gezinsnetwerk+: ouders of opa's en oma's die het leuk vinden contact te hebben met een ander gezin. Wie meer wil weten over Home-Start of Gezinsnetwerk+, kan contact opnemen met Ina via tel. 06-124 610 90 of surfen naar www.humanitasdelft.nl of www.home-start.nl."