Afbeelding

Mooie afsluiting van het zaalseizoen voor Excelsior C1

sport

DELFT - De C1 van Excelsior heeft het zaalseizoen afgelopen weekend goed afgesloten met een gelijkspel tegen Tempo. Voor de C1 was dit de laatste wedstrijd in de zaal dit seizoen, waarin ze handhaving in de eerste klasse veilig stelden.

Na een eerdere dikke nederlaag in Sassenheim, waren de jongens en meisjes van Sanne en Rik gemotiveerd om het nu beter te doen. Dit resulteerde in een sterk begin, waarin Demian na een paar mooie aanvallen uiteindelijk de 1-0 maakt. Nadat Demian uit een strafworp de 2-0 heeft gemaakt, is het Tempo dat de 2-1 scoort. Excelsior raakt niet van slag en weet via Evi de 3-1 te maken. Door een aantal gemiste kansen weet Tempo daarna terug te komen tot 3-3, maar gelukkig kan Excelsior via een strafworp van Stefan toch de rust in met een 4-3 voorsprong. Na de rust weet Yara Excelsior weer op voorsprong te zetten, nadat Tempo snel op gelijke hoogte is gekomen. Hierna geeft Tempo even wat meer gas, wat resulteert in een 5-7 voorsprong voor de bezoekers. Uiteindelijk weet Excelsior zich terug te knokken in de wedstrijd en eindigt de wedstrijd in een 8-8 gelijkspel. Het team van trainers Sanne en Rik eindigt na dit gelijkspel op een vierde plek en daarmee is handhaving in de eerste klasse een feit!