Fortuna in actie tegen KCC eind januari (Foto: Frank Stollman)
Fortuna in actie tegen KCC eind januari (Foto: Frank Stollman)

Strijd om Europese titel in Delft!

sport

DELFT - Dit weekend staat er weer een uniek evenement op het programma voor Fortuna/Delta Logistiek. In de eigen Fortunahal vindt vrijdag en zaterdag namelijk de IKF Korfball Champions League Finals plaats! Het zal de eerste editie worden van dit nieuwe evenement.

Vorige week zaterdag werd er door Fortuna vrij eenvoudig met 23-30 gewonnen van GroenGeel uit Wormer. Door deze overwinning stegen ze naar de tweede plaats op de ranglijst van de Kenonz Korfbal League. Fortuna zal daarom met een goed gevoel naar dit weekend toewerken.

Vrijdag
Tijdens dit toptoernooi spelen twee clubs uit Nederland en België vrijdag om een plek in de finale. Naast gastheer Fortuna is het PKC/Vertom dat als Nederlandse club meedoet. Namens België doen Borgerhout/Groen-Wit en Floriant Merelbeke een gooi naar deze Europese titel. Fortuna zal vrijdag het weekend openen met een wedstrijd tegen Borgerhout/Groen-Wit om 18.00 uur. Aansluitend om 20.00 uur speelt PKC/Vertom tegen Floriant Merelbeke. Na deze wedstrijd is er vanaf 21.30 uur een leuk feest om de avond goed mee af te sluiten.  

Zaterdag
Op zaterdag gaat het toernooi verder met als eerste de strijd om de derde plaats om 17.00 uur. Hierna volgt uiteindelijk de finale om 19.00 uur met aansluitend de sluitingsceremonie. Na de sluitingsceremonie is er vanaf 22.00 wederom een feest, waarmee dit weekend ten einde komt.

Tijdens het gehele weekend wordt er gewerkt met het muntensysteem. Ook staat er een foodtruck op het terrein waar je terecht kunt voor een lekkere snack. Deze foodtruck staat er op vrijdag van 17.00 uur tot 19.30 uur en op zaterdag van 16.00 uur tot 18.30 uur.