HC Ypenburg Heren 1 stunt tegen eersteklasser Ommoord in Silvercup

sport

YPENBURG - Onder het toeziend oog van veel toeschouwers speelden afgelopen vrijdagavond de Heren 1 van Hockeyclub Ypenburg (HCY) in de vijfde ronde van de Silvercup thuis tegen Ommoord. De Silver Cup is hét bekertoernooi voor hockeyclubs uitkomend in de eerste klasse tot en met de vierde klasse.

Ommoord speelt in de competitie twee klassen hoger dan HCY. De heren van HCY maakten het de tegenstander erg lastig door telkens een voorsprong te nemen op Ommoord. Even leek het uit te monden in een shoot-out door gelijkstand 2-2. Maar in de vierde kwart stoomden de Heren van HCY weergaloos door naar de circel van de tegenstander. De voorsprong werd groter en een overwinning was binnen handbereik. Ommoord zette alles op alles en daardoor nam de druk op het goal van HCY steeds meer toe, maar de verdediging van HCY hield goed stand. Een overtreding van Ommoord leidde in de laatste minuten tot een strafbal en zorgde er uiteindelijk voor dat HCY op een eindstand van 5-2 kwam. De vele toeschouwers zagen een spannende wedstrijd en konden daarna genieten van de afterparty in het clubhuis.

De volgende ronde van de Silvercup zal wederom bij HCY aan de Oeverwallaan gespeeld worden, dit keer een derby tegen de Heren 1 van de Rijswijkse Hockeyclub op vrijdag 17 maart 2023.