De mannen van HC Ypenburg wisten te stunten in de Silvercup

HC Ypenburg H1 stunt tegen Forescate in Silvercup

sport

Ypenburg - Vorig weekend speelden de heren van Hockey Club Ypenburg, uitkomend in de derde klasse, in de vierde ronde van de Silvercup thuis tegen eersteklasser Forescate uit Voorschoten.

Even leek het een lastige wedstrijd te gaan worden voor de heren uit Ypenburg toen bezoeker Forescate al in de 6e minuut voor 0-1 zorgde.

Antwoord
HC Ypenburg had echter niet lang nodig voor het antwoord. Na een mooie aanval wist Bas van der Velde de 1-1 te scoren. In het eerste kwart kreeg Forescate nog een strafcorner, maar door een goede redding van keeper Max Cupido bleef de gelijke stand intact. Ook in het tweede kwart wist hij opnieuw zijn goal schoon te houden door een strafcorner te stoppen. HC Ypenburg was succesvoller in het uitvoeren van hun strafcorner, want Max Vergouwen bracht de stand met een prachtige sleep push op 2-1.
Blessure
Niet lang daarna moest Ayk Slettenhaar geblesseerd het veld verlaten na een harde bal op zijn knie uit een strafcorner van Forescate. In het derde kwart werd de voorsprong nog groter na een zeer snelle counter met een mooi doelpunt van Tijmen van Tongeren.

Strafbal
Bij een volgende counter van Ypenburg maakte de keeper van Forescate een flinke overtreding, waardoor HC Ypenburg een strafbal kreeg toegekend. Guido Jaspers scoorde en de stand liep uit tot 4-1. In het laatste kwart zette Forescate alles op alles en nam de druk op het goal van HC Ypenburg steeds meer toe. Het lukte ze nog de 4-2 en de 4-3 te maken maar verder hield de verdediging van Ypenburg goed stand. Vooral keeper Max Cupido zette een voortreffelijke wedstrijd neer en had een belangrijke bijdrage aan deze 4-3 overwinning.
De volgende Silvercup-ronde staat in maart op de agenda.