Logo delftopzondag.nl
De heren van DIOS willen dit seizoen graag de zevende positie behouden
De heren van DIOS willen dit seizoen graag de zevende positie behouden (Foto: )

De handballers van DIOS gaan voor stabiliteit

  sport

DEN HOORN - De handballers in de eerste divisie zijn inmiddels al even bezig met het tweede deel van de competitie. DIOS Heren 1 doet dat niet meer met Van der Voorn als coach, maar met Wesley Stet.

Door Cheyenne Toetenel

Johan van der Voorn heeft vanwege gezondheidsredenen zijn dienstverband met DIOS Den Hoorn beëindigd. Zijn taken worden waargenomen door aanvoerder Wesley Stet, die al een groot deel van dit seizoen de coaching voor zijn rekening nam. Hij herstelt momenteel van een zware blessure. "Door de leiding op mij te nemen, blijf ik toch nog betrokken bij het team", aldus Stet. Stet is geen onbekende van de club. "Ik speel al vanaf de mini's bij DIOS en zit alweer jaren in het eerste herenteam."

Wisselende resultaten
Het herenteam van DIOS staat momenteel op een zevende plek in de eerste divisie. "Die plek is momenteel ook wel terecht", vindt Stet. "We boeken wisselende resultaten en behoren daarmee een beetje tot de middenmoot." Dat is niet altijd zo geweest voor de Hoornse handballers. "De afgelopen jaren behoorden wij met onze talentvolle ploeg tot de top van de eerste divisie. Je merkt nu dat de jongens ouder worden en een stapje terug doen. We hebben eigenlijk nieuwe talenten nodig, maar tot nog toe zijn wij tevreden met onze resultaten."

Stabiliteit
"Ons doel is om dit seizoen een stabiele positie te behouden. We hebben nog vijf wedstrijden te gaan, waarvan twee tegenstanders boven ons staan. Het kan dus nog spannend worden om onze zevende positie te behouden." Deze zondag spelen de handballers tegen Bevo, de nummer één van de competitie. "Dat wordt een lastige, want Bevo is de gedoodverfde winnaar. Maar kansloos ben je natuurlijk nooit, dus wie weet..."

Positie
Waar DIOS met deze positie voorgaande jaren veilig zou zijn, is dat dit seizoen anders. "Dit jaar zijn de degradatieregels veranderd. Niet alleen de onderste twee ploegen degraderen, maar ook de twee zwaksten uit de nacompetitie. Hierin moeten de nummers 9 tot en met 12 het tegen elkaar opnemen. Het kan dus echt nog alle kanten op, mochten wij zakken op de ranglijst." Of een hogere positie er nog in zit? "Theoretisch kan dat, maar het gat tussen ons en de ploegen boven ons is best groot. Dus erg waarschijnlijk is het niet."

Vernieuwing
In ieder geval gaat Stet er alles aan doen om het seizoen tot een goed einde te brengen, met zijn eigen tactiek. "Ik ben een aanwezige coach, wat goed past bij het team. Ik hou van een snelle tegenaanval. Is dat niet mogelijk, dan gaan we voor een aanval die is opgebouwd zoals besproken. Met onze dekking zit het sowieso goed, we krijgen nauwelijks doelpunten tegen." Of Stet volgend seizoen ook weer als coach langs de lijn staat? "Nee, ik wil mijn terugkeer op het veld niet uitsluiten. En het lijkt mij goed als er weer een trainer komt met eigen nieuwe ideeën. Iemand die boven het team staat. Bij mij is dat toch anders, als coach van mijn eigen vrienden."

Meer berichten