Elk jaar zet een enorme groep sporters zich in voor het goede doel (foto: Esther van Eijk)
Elk jaar zet een enorme groep sporters zich in voor het goede doel (foto: Esther van Eijk)

Wielrennen of wandelen voor het goede doel

sport

Na de succesvolle edities van eerdere jaren, organiseren De Klimmende Règâhs op 27 mei 2018 opnieuw een wandel-, fiets- en wielrentocht voor het goede doel. Start en finish is bij Sportcentrum De Viergang in Pijnacker.

De fietsende en wandelende vriendengroep vraagt aandacht voor de ziekte kanker, door mee te doen aan Alpe d'HuZes en Giro di Kika in juni van dit jaar. Voorafgaand aan hun sportieve prestatie proberen ze door het organiseren van activiteiten zoveel mogelijk geld op te halen. De afgelopen jaren werd door de Règâhs al 212.000 euro opgehaald.

Voor de racefietsers zijn er twee afstanden. Een route van circa 60 kilometer en een route van ongeveer 85 kilometer. De routes worden onder begeleiding van enkele Règâhs afgelegd. Bij de indeling van de groepen wordt rekening gehouden met verschillende snelheden. Ook is er een route van 25 kilometer uitgezet voor de toerfietsers. Ook deze route wordt onder begeleiding van de Règâhs afgelegd. Geen zin om te fietsen? Dan is er nog de wandeltocht. Enkele Règâhs zijn aan het trainen om al wandelend de Alpe d'Huez te bedwingen. Wandel je ook graag en wil je gezellig met de Règâhs meelopen? Meld je dan aan voor de eerste editie van de wandeltocht van tien kilometer. Ook deze tocht wordt in groepsverband afgelegd.De verzameltijd voor zowel de wandelaars als de fietsers is om 9.00 uur bij De Viergang in Pijnacker. De kosten van deze tochten voor het goede doel bedragen 35 euro p.p. Hiervoor ontvang je een origineel DKR-toertochtshirt, een toertocht onder begeleiding, koffie en een lunch. De opbrengst komt ten goede van Alpe d'HuZes en Giro di KiKa.

Aanmelden via toertocht@regahs.nl. Graag in je mail je NAW-gegevens en je mobiele telefoonnummer. Ook aangeven welke afstand je wil afleggen en als je fietst met welke gemiddelde snelheid je verwacht dat te doen. Geen daginschrijving mogelijk.