Delftenaar loopt Vierdaagse voor vluchtelingen

sport

DELFT - Veel Delftenaren en regiogenoten beginnen aanstaande maandag aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ook Wim van Dorp van hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas Hulp Delft en Haaglanden.

Hij doet dit jaar voor de 32ste keer mee. Hij gaat vier keer 30 kilometer lopen en hoop ondertussen zoveel geld bij elkaar te sponsoren voor vluchteling uit de Iraakse stad Mosul.
Jarenlang liep hij tijdens dit wandelevenement nog langere afstanden. Vanwege zijn leeftijd loopt hij voor het eerst de 30 kilometer. Even leek het erop dat er zelfs helemaal geen Vierdaagse in zat voor hem. Half mei werd Wim van Dorp tijdens zijn werk voor PostNL op de Abtwoudseweg in Delft frontaal door een personenwagen aangereden, waarbij hij een zware kneuzing aan zijn linkerheup opliep. Zes weken lang kampte hij met een onwillige linkerknie die hij niet kon buigen, maar gelukkig is hij op tijd hersteld. Wie wil helpen om de Vierdaagse van Wim te sponsoren voor de mensen in Mosul mag 30 euro of meer overmaken op rek. NL35 RABO 1270.1041.36 van de Rabobank in Delft onder vermelding van: Vierdaagse 2017. Meer weten? Kijk dan op www.dorcashulpdelft.nl. Tijdens de Vierdaagseweek staat er op het inzameldepot van Dorcas aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord een collecte zuil waar iedereen zijn giften contant in kan doen.