Mats van Zinnen was de Pupil van de Week bij de finale die door eersteklasser 's Gravenzande met 6-2 werd gewonnen van derdeklasser Verburch. (foto: Koos Bommelé)
Mats van Zinnen was de Pupil van de Week bij de finale die door eersteklasser 's Gravenzande met 6-2 werd gewonnen van derdeklasser Verburch. (foto: Koos Bommelé) Foto: Koos Bommelé

's Gravenzande eerste winnaar Pierre van Zinnen Memorial

sport

DELFT - FC 's-Gravenzande is de eerste winnaar van de Pierre van Zinnen Memorial. De Westlanders waren op Tweede Paasdag op het terrein van Full Speed met 6-2 te sterk voor Verburch.

De finale was een mooie bekroning van een competitie tussen elftallen waarvan Pierre van Zinnen, die op 1 mei vorig jaar overleed aan de gevolgen van ALS, ooit trainer was. "Vorig jaar kwam bij ons in het bestuur iemand op het idee voor dit toernooi", vertelt Full Speed-voorzitter Sjaak Lispet. "Pierre was natuurlijk een geweldige vent en heeft met Full Speed aardige successen geboekt. Toen we de andere clubs waar hij trainer was geweest benaderden, waren zij meteen enthousiast."
En dus kwam er een indeling in twee poules. In de ene poule plaatste 's-Gravenzande zich na overwinningen op Full Speed en DHL voor de finale, terwijl Verburch het sterkst was in een poule met Delft en Schipluiden. "En dus was de finale er één tussen 's-Gravenzande en Verburch", vertelt Lispet. "We hebben de twee elftallen met begeleiders een Paasbrunch aangeboden, waarna de wedstrijd, met Pierres kleinzoon Mats als Pupil van de week, kon beginnen. Het was een aardige wedstrijd, al was de uitslag uiteindelijk wel wat groot, maar 's-Gravenzande was de terechte winnaar."

"HET EEN MOOI EERBETOON"
Dat kwam niet in het minst door Yuri Westhoff, spits bij de Westlanders, die drie keer scoorde. "Zelf heb ik Pierre niet gekend, maar in de club wordt nog regelmatig over hem gesproken. Ik vind het een mooi eerbetoon voor hem. Daarnaast vind ik het altijd leuker om wedstrijden te spelen dan om te trainen, dus zo'n competitie bevalt me altijd wel. Voor mij persoonlijk was maandag ook lekker om vertrouwen te tanken, want in competitieverband stond ik al drie wedstrijden droog, hoewel ik er in het seizoen toch al zestien in heb liggen. Dan zijn drie goals in een wedstrijd toch lekker, zeker met de belangrijke wedstrijd tegen Brielle op het programma voor aanstaande zaterdag. Ik begreep dat de competitie ook volgend jaar weer wordt georganiseerd en dat vind ik zeker een goede zaak."
's-Gravenzande-aanvoerder Roy Vermolen ontving uit de handen van Marrie van Zinnen, Pierres vrouw, de prachtige wisselbokaal. Maar dat was nog niet alles, want beide elftallen kregen een krat bier met één flesje cola ernaast, een bestelling die Pierre ook vaak deed.

"PIERRE ZOU HET MOOI VINDEN"
Broer Wim van Zinnen genoot van de middag. "Het was voor ons als familie van Pierre een heel bijzondere middag, waarbij alles meewerkte. Er was best veel publiek, het weer was goed en we hebben een leuke wedstrijd gezien. We begonnen als familie met een Paasbrunch bij mijn zwager en zijn daarna met vijfentwintig man naar Full Speed gegaan. Ook nu was het allemaal weer tiptop geregeld. Er werd aardig op los gescoord, dat zou Pierre mooi vinden. Voor ons was het een bijzondere afsluiting van een bijzonder initiatief. Alle clubs hebben hun medewerking verleend en we zijn gedurende het toernooi bij elke wedstrijd heel hartelijk ontvangen, maar als familie willen we in het bijzonder Sjaak Lispet en Jurgen van Dorp van Full Speed bedanken. Zij hebben het afgelopen jaar zoveel voor onze familie gedaan en dat wordt gewaardeerd. Natuurlijk zijn er op dit soort dagen ook moeilijke momenten en die zullen er zeker blijven. De trots en dankbaarheid overheerst echter, want het is niet veel mensen gegeven om op zo'n mooie manier herdacht te worden."
Volgend jaar komt er sowieso een vervolg van het toernooi. Lispet: "We hebben de verenigingen gepeild en zij hebben voor het komend seizoen hun deelname bevestigd. Wat ons betreft gaan we nog jaren door, het is een mooie manier om Pierre te blijven herdenken."