Een shoot-out moest bepalen of SEP of Full Speed door zou gaan naar de finaledag. Hier probeert Richard Kasius namens SEP de doelman van Full Speed te passeren. (foto: Roel van Dorsten)
Een shoot-out moest bepalen of SEP of Full Speed door zou gaan naar de finaledag. Hier probeert Richard Kasius namens SEP de doelman van Full Speed te passeren. (foto: Roel van Dorsten)

Ook met slecht weer is de Stad Delft Bokaal een soort reünie

sport

DELFT – De voorrondes van de RODI Media / DSW zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal zitten er weer op. Tegenwerking van de weergoden dwongen de organisatie ertoe afgelopen dinsdag en woensdag flexibel te zijn, maar dat was voor de mannen van Delfia en SV Wippolder geen probleem.

Het veld van Delfia was tijdens de voorrondes vanwege de hevige regenval onbespeelbaar. "Daar doe je niks aan", vertelt bestuurslid Edwin de Graaf. "Daarom is het fijn dat we bij Wippolder terecht konden."
Dus kon er dinsdag gewoon gevoetbald worden, maar was het jammer dat de publieke belangstelling door de barre omstandigheden logischerwijs wat tegenviel. Het kon Wippolder-middenvelder Jordy Krassenburg, die na vier maanden van blessureleed weer kon voetballen, niet deren. "Het ging vandaag beter dan ik had verwacht. Ik kon in balbezit aardig mee en ik heb het idee dat het elftal in dezelfde flow zit als waarin we het seizoen geëindigd zijn. Op de training ben ik met slidings begonnen, waarbij ik achteraf wel bedacht dat het misschien niet zo verstandig was. Uiteindelijk is het goed gegaan en kan ik gewoon vrij voetballen. Als poulewinnaar spelen we zaterdag in de finaleronde en natuurlijk is de tegenstand groot, maar waarom zouden we met deze gretige groep niet kunnen winnen?"
Wippolder eindigde in de poule boven Concordia, waar Martijn Leonard dit seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begint. "De eerste overwinning hebben we al in de tas", doelt hij op de 1-0 zege op Ariston '80. "Ik vind de Stad Delft Bokaal een heel leuk toernooi. Het is toch altijd weer een soort van reünie. Als trainer bekijk ik het wel anders in de zin dat je het gebruikt om de groep fit te krijgen en iedereen een kans te geven. Gelukkig hebben we de voorrondes doorstaan en zijn we er zaterdag gewoon bij in de finaleronde. Ook daarbij is het het belangrijkste dat die jongens allemaal aan minuten komen. Het mooie is dat ze al fitter op de eerste training verschenen dan afgelopen seizoen."
Ook de samenwerking met Wim van Zinnen, vorig seizoen nog hoofdtrainer bij Concordia, bevalt Leonard goed. "Wim heeft afgelopen seizoen de kar getrokken en aangegeven dat hij het goed kan loslaten. Dat heeft hij bij DHC natuurlijk ook laten zien."
René de Graaff speelde woensdagavond voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten van Vitesse Delft. "We zijn al een week bezig en het zijn aardige gasten", zegt de aanvaller die overkwam van Westlandia. "Ik ben hier samen met Jevon Blijd gekomen en we zijn goed opgevangen. We hebben ons vandaag geplaatst voor de finaleronde en we zijn toch wel favoriet."
Vaak speelde De Graaff nog niet in de Stad Delft Bokaal. "Ik heb hem één keer gewonnen met DHC, maar meestal deden we niet mee. Ik vind het toernooi heel leuk. Zo wonnen we van Full Speed, waar twee neven en een vriend meespeelden."
Zaterdag bepalen Wippolder, Concordia, Vitesse Delft, Full Speed, DHL, Delft en Delfia hier doorhalen wat niet van toepassing is vanaf 12.00 uur op het terrein van Wippolder onderling wie er dit jaar de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de wacht sleept.