Golfbaan Delfland: een pracht van een golfbaan.
Golfbaan Delfland: een pracht van een golfbaan.

Bij Golfbaan Delfland zijn alle wedstrijden voor iedereen toegankelijk

sport

DELFT – Golfen is een aantrekkelijke sport, maar niet iedere beoefenaar wil lid worden van een golfvereniging. Bij Golfbaan Delfland hanteert men het Pay-and-Play concept, golfen zonder lidmaatschap. Daarnaast heeft de golfbaan een gevarieerd wedstrijdprogramma voor golfers van ieder niveau.

"Iedereen is welkom om op onze baan te komen golfen of te leren golfen via onze Golfacademy." Monique van Asten, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie binnen Golfbaan Delfland, zegt het met grote nadruk. Dat neemt de drempel om kennis te maken met de golfsport grotendeels weg. Maar ook de meer ervaren golfers weten de weg naar de golfbaan in het buitengebied tussen Delft en Schipluiden mede hierdoor gemakkelijk te vinden.
Om hun gasten in staat te stellen om in wedstrijdvorm te kunnen werken aan hun handicap, heeft de golfbaanorganisatie een Wedstrijdcommissie in het leven geroepen. Laura Helvensteijn maakt deel uit van deze zevenkoppige commissie, die jaarlijks een aantal maandwedstrijden plant op de vrijdagen en zaterdagen. "De wedstrijden op vrijdagmiddag en -avond spelen we over 9-holes", licht Laura toe. "De wedstrijden op zaterdag spelen we over 18-holes, eveneens van de grote baan. Al deze wedstrijden zijn qualifying en tellen dus mee als verbetering van je handicap." Deelnemers aan deze wedstrijden moeten 18 jaar of ouder zijn en minimaal handicap 54 hebben. Mocht er een duidelijk verschil zijn in de handicap, dan vindt er handicapverrekening plaats om er toch een gelijkwaardige wedstrijd van te maken. "Uiteraard houden we er bij de indeling van de wedstrijden rekening mee, dat we niet iemand met handicap 10 aan iemand met handicap 54 koppelen. Dat is voor niemand leuk", aldus Laura.
Wie aan deze wedstrijden wil deelnemen, schrijft zich in via de website. "Je mag aan één enkele wedstrijd deelnemen, je bent niet verplicht om aan de hele serie mee te doen. Belangrijk is dat alle wedstrijden open zijn en dus ook van spelers van andere banen/clubs toegankelijk zijn. Per wedstrijd hebben we voor iedere winnaar in zijn of haar handicapcategorie een leuke prijs. Binnen de 9-holes wedstrijdreeks op vrijdagavond wordt de deelnemer aan de competitie met de beste resultaten tot overall winnaar uitgeroepen", zet Monique uiteen.
De komende weken staan er diverse evenementen op het programma. Zaterdag 21 mei is er een 18-holes wedstrijd, waarvan een groot gedeelte van de opbrengst naar Stichting Handicart gaat. Na afloop is er een heerlijke barbecue, waarvoor iedereen, ook niet-golfers, zich kan inschrijven. "Onbeperkt smullen voor slechts 17,50 euro per persoon", vult Monique aan. Zaterdag 28 mei kunnen belangstellenden een gratis kennismakingsles volgen bij Golfbaan Delfland. Op zaterdag 18 juni staat het 27-holes toernooi op het programma. Monique: "Dit is echt een fun event, met hapjes en drankjes in de baan. Het plezier in de golfsport staat bij ons voorop". Informatie over alle evenementen is ook te vinden op www.delflandgolf.nl, Facebook en Twitter. Golfbaan Delfland is gevestigd aan de Abtsrechtseweg 1 in Schipluiden, tel. 015 - 3807911.