Afbeelding

De leukste fietsroutes in en rondom Delft

Partnerbijdrage

Wie denkt aan Delft, denkt natuurlijk eerst aan het typische servies dat hier haar oorsprong vindt. Toch heeft de stad Delft je zoveel meer te bieden dan alleen dat en is er naast een stukje geschiedenis, ook ontzettend veel anders te zien. Wat dacht je van bijvoorbeeld de oude kerk, de nieuwe kerk en ook het stadhuis. Omdat wij als Nederlanders ook als toerist in eigen land maar wat graag mogen fietsen, hebben we een selectie gemaakt van de leukste en tevens ook meest indrukwekkende fietsroutes in en rondom Delft. Deze verschillende routes nemen je mee langs allerlei bijzondere bezienswaardigheden en laten je ook genieten van de natuur. Dus ben jij voornemens om een stuk te gaan fietsen, dan zijn de routes zeker de moeite waard!

Geen (elektrische) fiets? Huren kan ook!

Voor we verder gaan met een aantal prachtige routes, is het ook goed te weten dat je tijdens bijvoorbeeld een weekendje Delft, ook gewoon een elektrische fiets kunt huren. Dit heeft als voordeel dat je in het geval van een flinke autorit, niet je eigen fiets hoeft mee te nemen of in het geval je er geen hebt, er misschien wel een moet kopen. Overigens is het wel aan te raden een eigen elektrische fiets aan te schaffen, aangezien een e-bike ontzettend veel voordelen heeft. Zo kun je er mee naar het werk en scheelt het je ook aardig in de portemonnee, wanneer je ervoor kiest de auto wat vaker te laten staan. Heb je nog geen elektrische fiets, maar loop je al wel een tijdje rond met het idee er een aan te schaffen, houd dan het internet eens goed in de gaten. Regelmatig komt er namelijk wel een interessante elektrische fiets aanbieding voorbij, waarmee je een goede degelijke e-bike kunt aanschaffen, voor een leuke prijs!

Fietsroute langs historische bezienswaardigheden

Delft heeft natuurlijk ontzettend veel historische, de perfecte stad dus om deze per fiets te verkennen. Deze fietsroute brengt je langs de rijke geschiedenis van Delft en de omliggende regio. Je begint je tocht in het centrum van Delft en fietst langs iconische bezienswaardigheden zoals de Oude Kerk, het Stadhuis en de Nieuwe Kerk. Onderweg geniet je van de prachtige oude straatjes, pittoreske grachten en indrukwekkende gebouwen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur! Uiteraard is het ook belangrijk om voldoende rust te nemen, dus mag een hapje en een drankje op één van de vele gezellige terrassen natuurlijk niet ontbreken.

Fietsen door de natuur

Naast de prachtige historische gebouwen, heeft Delft ook de nodige natuur. Dus voor wie houdt van de natuur en het heuvelachtige uitzicht, is deze fietsroute perfect. Je fietst door de uitgestrekte polders rondom Delft en geniet van de rust en stilte van de natuur. Onderweg kom je langs verschillende windmolens en boerderijen. Neem ook zeker de tijd om even te stoppen bij een van de vele thee huisjes die in de bossen van Delft te vinden zijn. Hier kun je genieten van een verse bak koffie of heerlijke verse kop muntthee. Zo heeft Delft dus voor ieder wat wils en bepaal je helemaal zelf of je gaat voor een tocht door de natuur of dat je voorkeur uitgaat naar een stukje geschiedenis.