Ideale thuiswerkvariant: bij opa & oma

  Partnerbijdrage

Sinds thuiswerken door de coronacrisis veelal regel dan uitzondering is geworden bij een groot deel van de werknemers die deze mogelijkheid hebben, zijn er overal nieuwe werkplekken ontstaan. Sommigen hebben hun schuur opgeknapt tot thuiswerkplek, anderen zetten hun camper op een rustige parkeerplek. En weer anderen gaan gezellig bij hun ouders zitten - die intussen op de kinderen passen. Het blijkt een ideale situatie.

Roep om een alternatief

Thuiswerken, maar dan niet thuis: het is inmiddels de wens geworden van veel werknemers in dit land. Ook al is binnenkort alles wellicht weer normaal en kan er weer in de kantoortuinen plaats worden genomen, men is intussen behoorlijk gewend geraakt aan thuiswerken. Een deel van de thuiswerkers vindt het ‘wel prima zo’: geen urenlange files, minder milieuverontreiniging en flexibele werktijden. Thuis vormen de kinderen, de partner, de huisdieren en het huishouden echter de nodige afleiding. De werkgever kijkt niet op de vingers mee en de verleiding is groot om een wandeling met de hond te maken of net wat langer van een lunch op een terras te genieten. Na tijdens een lange coronaperiode huishouden, werk en gezin gecombineerd te moeten hebben, is er nog een zoektocht naar de beste werkbare alternatieven.

Zonder problemen inloggen bij opa & oma

Wanneer een werknemer zijn laptop en toebehoren én de kinderen meeneemt naar opa en oma, worden meer vliegen in één klap geslagen. Opa en oma hebben visite en iets om handen, op de kinderen wordt gratis opgepast en een andere, sobere werkplek - bijvoorbeeld in een logeerkamer - biedt minder afleiding en misschien wel meer inspiratie. Op deze plek is wellicht een internetverbinding of alles-in-1-abonnement aanwezig, zodat inloggen geen probleem is. Anders zou een dongel of internetverbinding via de smartphone nog uitkomst brengen.

Familiebanden en gratis oppas

Terwijl opa en oma leuke spelletjes doen met de kinderen, kan de werknemer zijn uren maken, niet gehinderd door externe zaken. Tussen de middag wordt er gezamenlijk geluncht en aan het einde van de werkdag kunnen de moe gespeelde kinderen weer mee in de auto. De familiebanden worden aangehaald, er is oppas van dezelfde ‘bloedgroep’ en ouderen vermaken zich op een andere manier. Vanzelfsprekend gaat dit in overleg. Het is belangrijk dat de thuiswerkdag in het ouderlijk huis niet als verplicht nummer gezien gaat worden.

Tevreden thuiswerkers

Thuiswerkers hebben de situatie omarmd. Inmiddels heeft de Coronakrant onderzoek gedaan naar de tevredenheid onder thuiswerkers, en die is toegenomen, zo blijkt uit dit artikel. Zoals eerder al genoemd, willen veel werknemers niet anders meer, en is bovendien het vertrouwen in de arbeidsmarkt niet afgenomen. Wel worden het contact met collega’s door sommigen gemist. Maar voor die dagen dat je thuis wilt werken, is de opa-en-oma-constructie al lang zo gek nog niet.

Meer berichten
 
CustomHtml_1