Houten kerstbomen: handig en milieuvriendelijk

  Partnerbijdrage

In veel huizen in ons land staat rond de kerstdagen nog een echte kerstboom. Als de kerst voorbij is, belandt zo’n boom vaak bij het grofvuil. Vind je het zonde dat er voor zo’n korte tijd een boom gekapt wordt? Dan ben je mogelijk op zoek naar een alternatief. Een houten kerstboom is dan mogelijk iets voor jou. Als zo’n kerstboom jou iets lijkt, moet je zeker eens kijken naar de houten kerstbomen van de design merken Spira en Yelka. Waarom je voor houten kerstbomen zou kiezen? Omdat ze handig en milieuvriendelijk zijn. In deze tekst vertellen wij je alles wat je over een kerstboom van hout moet weten.

Waarom is een houten kerstboom handig
Niet iedereen is direct overtuigd van houten kerstbomen. Toch moet je weten dat deze bomen een groot aantal voordelen met zich meebrengen. Allereerst is zo’n kerstboom ontzettend handig. Dit komt vooral doordat je er geen omkijken naar hebt. Haal je een echte kerstboom in huis? Dan moet je hem regelmatig water geven. Als je dit niet doet, verliest hij binnen de kortste keren een groot aantal naalden.

Houten kerstbomen zijn niet alleen handig omdat je ze niet hoeft te onderhouden. Nee, want je kunt zo’n boom een bijzondere uitstraling geven. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Yelka houten kerstboom. Deze boom is opgebouwd uit verschillende houten delen die je afzonderlijk van elkaar kunt bewegen. Hierdoor kun je ze allemaal in een andere richting draaien, waardoor jouw kerstboom meer volume krijgt.

Tot slot is een houten kerstboom handig omdat je hem makkelijk op- en aftuigt. Je zet de boom neer en versiert hem met slingers, verlichting en andere kerstspullen. In tegenstelling tot bij een echte kerstboom kan de versiering hier niet achter de takken blijven hangen. Je hoeft houten kerstbomen overigens niet eens te versieren om ze op te laten vallen. Ook zonder versiering is zo’n kerstboom namelijk al een ware blikvanger. Toch valt hij nog meer op als je hem wel versiert.

Houten kerstbomen zijn milieuvriendelijk
Omdat houten kerstbomen van hout gemaakt worden, denk je mogelijk niet direct dat ze duurzaam zijn. Toch is dit wel degelijk het geval. De Yelka houten kerstboom is zelfs volledig milieuvriendelijk. Het hout wordt behandeld met een natuurlijke olie en het metaal wordt gepoedercoat. Door het metaal te kleuren door middel van poedercoating wordt er geen verf verspild. Hier houdt het niet bij op, want de boom wordt ook geleverd in een duurzame doos. Je kunt de doos namelijk gebruiken als opbergdoos, zodat jouw houten kerstboom goed beschermd is op de momenten dat je hem niet hebt staan.

Houten kerstbomen zijn niet alleen milieuvriendelijk vanwege het materiaalgebruik. Nee, want ze hebben ook een lange levensduur. Je kunt namelijk jaren vooruit als je een houten kerstboom koopt. Dit is direct één van de grootste verschillen met een echte kerstboom. Echte kerstbomen worden vaak maar eenmalig gebruikt, waardoor je ieder jaar weer een nieuwe moet kopen. Bij houten kerstbomen is dit niet het geval. Als je zuinig omgaat met zo’n boom, heb je er jaren plezier van.

Nooit meer last van naalden
Eerder in deze tekst haalden we al aan dat een echte kerstboom in huis behoorlijk wat rommel kan veroorzaken. Zo’n boom verliest namelijk altijd naalden. Als hij net in huis staat valt het nog wel mee, maar na verloop van tijd laten steeds meer naalden los. Dit zorgt op den duur voor een rommelige uitstraling. Bovendien kunnen de naalden zich makkelijk door jouw huis verspreiden. Ze blijven bijvoorbeeld vaak aan sokken hangen. Wanneer je vervolgens de trap op loopt, kom je boven mogelijk ook naalden tegen.

Bij houten kerstbomen heb je hier niet langer last van. Deze bomen worden immers gemaakt van hout en metaal, waardoor ze geen naalden kunnen verliezen. Hierdoor hoef je niet constant met de stofzuiger door jouw woning om het aantal rondslingerende naalden tot een minimum te beperken. Nog een reden om een echte kerstboom in te ruilen voor een houten kerstboom of andere alternatieve boom.

Houten kerstbomen kopen
Ben je overtuigd van de voordelen van houten kerstbomen? Dan wil je zelf mogelijk wel zo’n boom kopen. In dat geval vraag jij je mogelijk af waar je dit kunt doen. Omdat deze bomen aan populariteit winnen, kom je ze op steeds meer plekken tegen. Mogelijk verkoopt het tuincentrum bij jou in de buurt wel kerstbomen van hout. Je kunt je ook tot het internet richten om zo’n boom te kopen. Online is het aanbod vaak veel groter dan in fysieke winkels. Daarbij komt dat je soms kunt besparen door jouw houten kerstboom online te kopen. Bestel je jouw houten boom bij Houtenkerstboom.com? Dan hoef je er zelf bovendien weinig moeite voor te doen. Online bestelde houten kerstbomen worden bij jou thuis afgeleverd, bovendien vaak al de volgende dag.

Meer berichten
 
CustomHtml_1