<p>De gehaakte kerstboom op het Raadhuisplein</p>

De gehaakte kerstboom op het Raadhuisplein

(Foto: )

Gehaakte kerstboom brengt ruim 6000 euro op

PIJNACKER - Afgelopen maand is de grootste gehaakte kerstboom van Nederland door Pera & Pasha op het Raadhuisplein in Pijnacker neergezet. De gehaakte lapjes in de kerstboom zijn fictief te koop en de opbrengsten hiervan doneert de winkel aan Voedselbanken Nederland.

De kerstboom is gemaakt van vierkanten lapjes van 20 bij 20 centimeter en is maar liefst 10 meter hoog. De zogenaamde granny’s zijn gemaakt door de achterban van de wolwinkel via social media, zoals bijvoorbeeld de facebookgroep ‘Crochet Studio’ en de bedrijvenpagina van Pera & Pasha op facebook en YouTube.

Samen
Oscar de Bruyn, initiatiefnemer en eigenaar van de wolwinkel: “Bij deze actie zijn de woorden ‘samen’ en ‘gelijk’ heel belangrijk. In een jaar waarin corona en discriminatie gespreksonderwerp nummer 1 zijn, wil ik juist het tegenovergestelde met deze actie neerzetten. Door met onze achterban samen de ‘grannys’ te haken en ze mee te nemen in dit verhaal, ontstaat er een saamhorigheidsgevoel, waaraan we juist zoveel behoefte hebben in deze rare tijden. We hebben bewust voor de kleur groen gekozen, maar hebben onze volgers zelf de kleur groen laten kiezen. Groen is groen of het nu lichtgroen of donkergroen is. Elke kleur groen is gelijk en mag in de boom.”

Sympathiek
Pien de Ruig, bestuurslid Communicatie Voedselbanken Nederland vindt dit een enorm sympathieke actie van Pera & Pasha. “En ook de gedachte erachter is inspirerend. In deze tijden van corona, waarbij het aantal klanten bij de voedselbank stijgt, kunnen we elke hulp goed gebruiken. We zijn er erg blij mee.”
Granny’s
De granny’s waren fictief te koop voor een bedrag van 1 euro. Men kon ook een haakster/breister sponsoren. Toen de actie op 23 november startte was het doel in eerste instantie om 3000 euro op te halen. Een maand later, op dinsdag 22 december om 14.00 uur, overhandigde Pera & Pasha de grootste gehaakte cheque aan de Voedselbanken Nederland met ruim het dubbele. “Samen zijn we gelijk en maken we er ook dit jaar een mooie kerst van!”

Meer berichten
 
CustomHtml_1