Afbeelding

Audi occasion kopen? Haal het beste uit je deal!

Partnerbijdrage

Audi behoort al vele jaren tot het meest geliefde automerk bij de Nederlandse consumenten. Niet alleen zijn de auto’s een lust voor het oog, ook levert het Duitse merk kwaliteit af waardoor het voertuig een interessante restwaarde heeft. Aangezien Audi’s zo populair zijn, worden ze dan ook geregeld geïmporteerd voor de Nederlandse markt. Waar moet je op letten als je bij de Audi dealer occasion auto’s gaat bekijken?

Tip 1: Welk model Audi heb je op het oog?

Bij het kopen van een Audi occasion valt meteen de enorme diversiteit aan modellen op. Audi biedt namelijk een breed spectrum aan voertuigen aan om ieder segment op de markt te kunnen bedienen. Hierdoor is Audi geliefd bij een breed publiek. Audi’s zoals de hatchback, stations en sedans bieden comfort en zijn zowel geschikt voor zakelijk als persoonlijk gebruik. Voor luxueuze cabrio’s ben je bij Audi ook aan het juiste adres, met de verschillende cabrio modellen. De SUV’s zijn geliefd vanwege de grote hoeveelheid ruimte en veelzijdigheid. De hogere zitpositie zorgt er bovendien voor dat je goed overzicht op de weg hebt. Ook de elektrische en hybride Audi’s doen het goed vanwege hun combinatie van milieuvriendelijkheid en luxe. Laat je inspireren door het aanbod van auto’s, bepaal welk model bij jou past en vind de occasion die aan jouw wensen voldoet.

Tip 2: Controleer de gegevens vooraf

Heb je een bepaalde Audi op het oog? Op de website van het RDW voer je gratis een kentekencheck uit. Met het kenteken van het voertuig krijg je onder meer informatie over de status van het voertuig, de kilometerstand, de vervaldatum van de APK en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Verder vind je hier technische gegevens over de motor en milieuprestaties.

Tip 3: De Audi van dichterbij onderzoeken

Maak een afspraak met de Audi occasion dealer en vraag om het kentekenbewijs en het onderhoudsboekje van de auto. Vervolgens loop je de auto volledig na op krassen, roest of andere beschadigingen. Functioneren alle knoppen naar behoren en ziet de bekleding er goed uit?

Tip 4: Maak een proefrit

Maak een proefrit in je potentiële Audi en rijd hierbij over verschillende soorten wegen, zoals in het stadsverkeer of op de snelweg. Luister naar het geluid van de motor en probeer functies uit als de verlichting en airconditioning. Neem een tweede persoon mee die je objectief van advies kan voorzien.

Tip 5: Bereken de BPM bij een geïmporteerde Audi

In veel gevallen krijg je te maken met een Audi die geïmporteerd is uit Duitsland. Of een auto importeren voordelig is, hangt onder andere af van de BPM. Om de BPM te berekenen maak je gebruik van de handige tools die online voorhanden zijn. Roep eventueel de hulp in van een specialist die de BPM berekening controleert, zodat je profiteert van het meest voordelige BPM regime.

Tip 6: Rond succesvol de koop af

Een auto aanschaffen is een belangrijke investering. Zorg daarom dat je duidelijke afspraken maakt met de verkoper. Daarna schrijf je samen met de verkoper de auto over. Hiervoor dien je naar een Kentekenloket locatie te gaan. Zodra de auto is overgeschreven, ben je de eigenaar van je nieuwe Audi.