Leerlingen van De Horizon verdiepen zich in de wondere wereld van techniek.
Leerlingen van De Horizon verdiepen zich in de wondere wereld van techniek.

Extra aandacht voor techniek op Basisschool De Horizon

  lopende zaken

DELFT - Basisschool De Horizon en stadslab Maakbaar Delft zijn dit jaar een pilot begonnen in het aanbieden van techniekonderwijs door Delftenaren aan Delftenaren.

Het project streeft ernaar om leerlingen van De Horizon enthousiast te maken voor techniek en het verbeteren van de verbinding TU Delft met de wijk Buitenhof.

Met De Horizon vol techniek wordt op maat gemaakt techniekonderwijs ontwikkeld. Leerkrachten hebben een training gehad en studenten van studentenorganisatie Stuki zijn opgeleid om leerkrachten te ondersteunen bij techniekactiviteiten.
De pilot wordt ondersteund door de gemeente Delft en de Delftse fondsen Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren en kerkelijke Stichting Stalpaert Van Der Wiele.

Leerlingen van groep 6 van De Horizon zijn voor de zomervakantie op bezoek geweest bij de TU Delft en kregen informatie over de auto op zonne-energie, de supersnelle fiets en de zuinige waterstofauto. Na het bezoek aan de TU Delft hebben ze op school met ondersteuning van medewerkers van Maakbaar Delft en studenten auto's in elkaar gezet die onder meer worden aangedreven door zonne-energie en een propeller. Trots keerden ze met hun zelfgemaakte auto's huiswaarts.

Na de zomervakantie krijgen leerlingen uit de leerjaren 6, 7 en 8 een techniekactiviteit aangeboden, met daarnaast een bezoek aan een Delftse trots: TU Delft of Ocean Cleanup. Ook wordt dan een start gemaakt met een naschoolse techniekactiviteit. Zo krijgen de leerlingen een continue aanraking met techniek en kunnen leerkrachten en studenten gelijktijdig ervaring en een training ontvangen. De ambitie is om geleidelijk een volwaardig techniekprogramma te ontwikkelen.

Meer berichten
 
CustomHtml_1