Melanie werkt sinds kort vanuit een kantoor op de Oude Delft. | Foto: PR
Melanie werkt sinds kort vanuit een kantoor op de Oude Delft. | Foto: PR

Goed Cijferadvies: bereid je nu al voor op de afsluiting van het boekjaar

kijk op de wijk

Pijnacker – Het laatste kwartaal gaat bijna in. "Tijd om aan de afsluiting van het boekjaar te gaan denken", vindt Melanie Peltzer van Cijferadvies.

Het nieuwe jaar lijkt nog ver weg. Maar ondernemen is vooruitzien. "Het is goed om in het laatste kwartaal van het jaar te beginnen met de voorbereidingen voor de afsluiting van de boekhouding aan het einde van het jaar", raadt Melanie aan. "Om in januari vlot met de voorbereidingen van de belastingaangifte te beginnen is het belangrijk om er voor te zorgen dat je aan het eind van het jaar je stukken al zoveel mogelijk op orde hebt. Mijn advies is om daar nu al mee te beginnen. December is vaak een hectische periode voor ondernemers, en dan schiet het er vaak zo maar bij in." Het eind van het jaar is ook het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Hoe is het gegaan? Wat kan er beter? Om daar goede keuzes in te kunnen maken heeft een ondernemer behoefte aan kengetallen en cijfers om op te kunnen sturen; waar zitten de kansen binnen de eigen onderneming? "Juist hierin wil ik mij onderscheiden", zegt Melanie enthousiast. "Mijn brede ervaring als administrateur en controller maakt mij een steun en toeverlaat voor de ondernemer die grip wil houden op zijn of haar cijfers en bedrijf. Ik help ondernemers dan ook graag met het aanbrengen van structuur in hun administratie." Maar, zoals Melanie blijft benadrukken, Goed ondernemen vraagt om méér dan administratie alleen. "Het gaat ook om advies, op basis van kennis van de markt en de regelgeving. Dát is waar ik het verschil wil maken."

Breed inzetbaar
Melanie is aangesloten bij CijferAdvies, een samenwerkingsverband van zelfstandige boekhouders. Begin dit jaar begon zij als zelfstandige, en sinds kort opereert zij vanuit een kantoor aan de Oude Delft 175. Zij richt zich met haar administratiekantoor op regionale ondernemers die naast hun administratie behoefte hebben aan goede financiële begeleiding."
"Binnen CijferAdvies beschik ik over adviseurs op allerlei gebied, zoals belastingen, subsidies, personeelszaken en andere mogelijke vraagstukken waar een ondernemer mee te maken heeft. Samen met mijn eigen expertise wil ik zo een verrijking zijn voor ondernemers en natuurlijk ook voor verenigingen en stichtingen. Indien gewenst ben ik ook inzetbaar bij jou op kantoor, zodat de werkzaamheden direct en met regelmaat binnen jouw eigen vertrouwde omgeving worden uitgevoerd en de lijnen kort blijven. Ik kom graag kennis met u maken!"

https://cijferadvies.nl/vestiging/pijnacker/. Naast ondernemers helpt Melanie ook graag particulieren met hun belastingaangifte.