Goede beveiliging schrikt inbrekers af. Goede toegangscontrole heeft zelfs nog meer voordelen. (Foto: PR)
Goede beveiliging schrikt inbrekers af. Goede toegangscontrole heeft zelfs nog meer voordelen. (Foto: PR) (Foto: )

Goede beveiliging geeft een veilig gevoel

  kijk op de wijk

DELFT – "Inbraak heeft een enorme impact ", weet Cor Groenewegen jr. Maar hoe hou je inbrekers en ander onguur volk buiten de deur? Zeker nu de dagen weer korter worden is dat een relevante vraag.

Groenewegen Delft is dé specialist als het gaat om elektrotechniek, telecom en beveiligingen. Op het gebied van beveiligingen behoort het bedrijf zelfs tot de beste vijf beveiligingsbedrijven van Nederland. "Allereerst kan de aanschaf van een alarmsysteem lonen", aldus Cor. "Er gaat een afschrikwekkende werking van uit. Als er een alarm afgaat is de inbreker meestal snel weg. Dat vergroot het veiligheidsgevoel van de bewoner."

Gemak
Sommige mensen denken dat een alarmsysteem bewerkelijk is: snel naar het 'kastje' rennen om de boel uit te schakelen als je thuis komt. maar dat hoeft met moderne systemen echt niet zo te zijn, benadrukt Groenewegen: "Wie liever niet met codes werkt kan een tag gebruiken, of het alarmsysteem bedienen met een afstandsbediening of een app. Ook gedeeltelijk inschakelen is mogelijk: zo kun je boven rustig slapen terwijl je weet dat het alarm aan staat en je je vrij kunt bewegen door het huis. Ook is het mogelijk om iedere gebruiker bepaalde toegang te geven, denk aan een hondenuitlaatservice die alleen toegang heeft in de gang." Wij raden aan een alarmsysteem altijd door te schakelen naar de meldkamer. "Zodra een alarm afgaat, belt een gecertificeerde meldkamer die 24/7 bemand is, de klant na. Indien nodig schakelen we daarna een derde partij in om poolshoogte te gaan nemen op locatie. De gewenste opvolging wordt altijd van te voren afgestemd met de meldkamer en eventuele bewakingsdienst." Als uitbreiding op het alarmsysteem is er een volledig toegangscontrolesysteem: "Daar werken vooral bedrijven en VvE's mee", aldus Groenewegen. "In feite kun je daarmee precies bepalen wie, waar en wanneer ergens toegang toe heeft, en daar ook rapportages van maken."

Haarscherpe beelden
Camerasystemen werken eveneens preventief, maar helpen ook als er eventueel kwaad is geschied. Vergeet de vage beelden die vroeger gemeengoed waren: moderne beveiligingscamera's geven beeld in 4K hoge resolutie, zelfs in het donker. "Vandaag de dag kunnen camera's zo geavanceerd zijn dat ze zelfs gedrag kunnen herkennen. Ook zaken als kentekenregistratie of gezichtsherkenning zijn mogelijk." Zowel de camera als de beelden zijn eventueel toegankelijk via de cloud, maar voor wie dat wil is opslaan op de eigen recorder ook een optie. "Niet iedereen wil zijn tuin op internet."

Er zijn talloze mogelijkheden, want alarm- en camerasystemen zijn ook prima te combineren en integreren met andere domotica-toepassingen.
Meer weten? "Kijk dan eens op www.groenewegenbeveiligingen.nl of bel ons op 015 256 14 17!"

Meer berichten
 
CustomHtml_1