Verdroogde of versleten banden kunnen gevaar voor een klapband opleveren. Laat ze controleren! (Foto: PR)
Verdroogde of versleten banden kunnen gevaar voor een klapband opleveren. Laat ze controleren! (Foto: PR) (Foto: )

Veilig op vakantie met de Idenburg Car Solutions Zomercheck

  kijk op de wijk

DELFT - Als je in de zomer op reis gaat, wil je er zeker van zijn dat je auto tiptop in orde is. Doe daarom de gratis Zomercheck bij Idenburg Car Solutions!

Oyono de Armada zit rustig met een kop koffie te wachten tot zijn auto door het team van Idenburg Car Solutions gecontroleerd is. "Ik heb een oud Opeltje waarmee ik een maand door Frankrijk en Noord-Spanje ga reizen, en ik wil er wel zeker van zijn dat alles in orde is."

Veiligheid voorop
"Je kunt onze gratis Zomercheck vergelijken met een APK", vertelt Martin Idenburg. "We controleren een aantal vitale onderdelen, waarbij de veiligheid voorop staat." Dan moet je denken aan remvloeistof en -leiding, snaren en riemen, remmen, spiegels en ruiten, ruitensproeiervloeistof, en natuurlijk de typisch zomerzaken, zoals het koelsysteem, airconditioning en aanjager/ventilator. Ook kijkt Idenburg of dingen als veiligheidsvesten, gevarendriehoek, reservelampen of een verbanddoos aanwezig zijn. "In veel landen is dat immers verplicht." In totaal bestaat de checklist uit zo'n 35 verschillende punten.

Bandencheck
Een belangrijk onderdeel van de controle zijn de banden. En dan met name die van campers en caravans. "Omdat die vaker stil staan en minder kilometers maken, heb je bij die voertuigen veel meer kans op verdroging of plat worden." Het verraderlijke daarvan is dat je als leek vaak niet ziet of de band nog wel in orde is. "Op de band staat een productiedatum, en je moet bij campers en caravans echt om de zes jaar je band vervangen." De gevolgen kunnen groot zijn als je banden niet in orde zijn: "Klapbanden zijn niet alleen gevaarlijk, ze veroorzaken vaak ook nog eens extra schade aan je voertuig", legt Martin uit." En als je je voertuig ook nog eens verkeerd of te zwaar belaadt, is het risico nog groter. Ook belangrijk: de juiste spanning. Te weinig of juist teveel lucht zorgt voor onregelmatige slijting, en ook dat is niet bevorderlijk voor de veiligheid. "Wij adviseren om de twee maanden een bandencheck te doen." Dat geldt uiteraard ook voor je personenauto.
Reden genoeg om je auto voor vertrek dus eens goed na te laten kijken. "Een zomercheck duurt een half uurtje en is gratis", aldus Martin Idenburg. "Mochten we problemen constateren, dan krijgt u van ons advies en desgewenst kunnen we zaken snel verhelpen. Eventuele onderdelen kunnen we vaak dezelfde dag nog monteren." Oyono is in ieder geval heel tevreden over de Zomercheck en de service. "Ze zijn hier vriendelijk en ze weten qua techniek echt wat ze doen!" Idenburg is naast BOVAG bedrijf ook onderdeel van Bosch Autocrew. Dat geeft zekerheid!

Meer berichten
 
CustomHtml_1