Arenda de Zoete is dolblij met haar nieuwe praktijk aan de Dasstraat.
Arenda de Zoete is dolblij met haar nieuwe praktijk aan de Dasstraat.

"Klanten vinden het fijn dat ze in de eigen wijk terecht kunnen"

kijk op de wijk

Op 1 september opende Arenda de Zoete haar beauty en nagelsalon aan de Dasstraat: Beauty & Nails by Arenda. En de onderneemster zit nog vol andere plannen voor de toekomst.

Arenda is niet nieuw in de beautybranche: "Het is als hobby begonnen", vertelt zij. "In 2010 ging ik de opleiding tot nagelstyliste doen. Dat was niet eenvoudig en "soms vlogen de vijlen door het lokaal", lacht ze. "Maar tegelijkertijd vond ik het ook zulk leuk werk!" In 2013 besloot Arenda haar bedrijf Beauty & Nails by Arenda te beginnen. In haar huis in Tanthof. "Ik heb er ook wel over gedacht om ergens in loondienst te gaan, maar Als zelfstandige aan het werk was beter te combineren met de kinderen."

Mooie stek
Succes bleef niet uit; het aantal klanten groeide zo dat Arenda het niet meer thuis afkon: "Deze locatie stond al een tijdlang te huur. Ik heb lang geaarzeld maar uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken." De groei van het aantal klanten was niet de enige reden dat Arenda een locatie buitenshuis zocht: "In de toekomst wil ik ook graag permanente make-up aanbieden. En daar zijn alleen strenge regels voor, met name op het gebied van hygiëne. Dat mag je niet zomaar thuis doen." Arenda is dus dolblij met haar nieuwe stek: "Het is lekker dicht bij huis, je kunt hier vrij parkeren en veel klanten vinden het fijn dat ze nu in de eigen wijk terecht kunnen." Arenda werkt overigens niet (meer) alleen. Het team van Beauty & Nails by Arenda bestaat behalve Arenda zelf uit Jacqueline (in opleiding voor acrylnagels) en Rowena (in opleiding voor gellak). Je kunt bij Arenda terecht voor gel- en acrylnagels. Je nagels worden sterker èn mooier en met acryl kun je je nagels verlengen tot iedere gewenste lengte." Daarnaast doe Arenda ook wimperextensions: "Zo heb je geen mascara nodig." Wimperlifting behoort mede tot de mogelijkheden, net als magnetische wimpers: "Daarmee creëer je eenzelfde effect als met extensions." De onderneemster zit nog boordevol andere plannen: "Ik sprak al over permanente make-up. Dat is iets wat steeds populairder wordt. Ik heb het zelf ook en het is reuze makkelijk: even wassen en verder geen gedoe, en je ziet er altijd goed verzorgd uit! Ook wil ik in de toekomst oorbellen kunnen schieten. Verder wil ik ook graag meer beautyproducten verkopen en de salon mag ook nog wat groeien. Straks drie tafels, een ruim assortiment en meer soorten beautybehandeling, Daar droom ik van! Beauty & Nails by Arenda is open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op afspraak. Maar u kunt ook binnenlopen: "Als we tijd hebben helpen we u graag!"