Logo delftopzondag.nl
Ruji speelde Afrikaanse soul tijdens het Knapsack Festival
Ruji speelde Afrikaanse soul tijdens het Knapsack Festival (Foto: Ingrid Koenen)

Geslaagd Knapsack festival zorgt voor veel bijzondere ontmoetingen

  cultuur

DELFT - Afgelopen weekend gingen vele bezoekers op festivalreis door Delft. Tijdens het Knapsack festival waren er bijna 100 wereldse acts en activiteiten op 26 locaties in de stad. De eerste editie van dit nieuwe festival is volgens de organisatie zeker geslaagd. Vooral door de bijzondere ontmoetingen, wereldse invloeden, lachende gezichten en dansende kinderen.


Vrijdag begon het festival met een intiem optreden van zangeres Sarah Kristin in de expositieruimte 38CC. De kick-off voor drie dagen vol muziek, theater en activiteiten met invloeden van over de hele wereld. De grote wens van dit nieuwe festival was dan ook om de bezoeker eens kennis te laten maken met andere culturen, andere mensen te ontmoeten en buiten de gebaande paden te treden. En dat gebeurde het hele weekend aan de lopende band.

"Ik zag bijna 100 mensen met allerlei achtergronden helemaal uit hun dak gaan op West-Afrikaanse ritmes van Afrikadi. Een fantastisch gezicht!" - Tim van den Eijk (organisatie).

De programmering op vrijdagavond ging door met mooie optredens van onder andere Simon Keats, Bettie Akkemaai, Bjarke Ramsing, Tumbleweed. Ook de andere programmaonderdelen als PianoHero, een kaasproeverij en De Laatste Ronde vielen bij de verraste bezoekers in de smaak. Daarna draaiden wereldse DJ's nog tropische klanken tot vroeg in de ochtend.

"Tientallen kids liepen met een zelfgemaakt knapzakje over hun schouder door de stad, gaaf toch!" - Daan van de Putte (organisatie). 

Kidstour
Op zaterdag en zondag deden tientallen kinderen mee met de Knapsack Kidstour. Ze maakten zelf knapzakjes, gingen naar de silent disco, knutselden souvenirs, luisterden naar de liedjestovenaar en konden workshops doen. Veel ouders die overdag met hun kinderen door de stad liepen, kwamen in de avond weer terug voor optredens van bijvoorbeeld Ruji, Hoodoo Monks of Feather & The White. Ook de bijzondere programmaonderdelen Dagboek van een Reiziger, Comedy Diner en de Kelderconcerten werden goed ontvangen.


"Bezoekers liepen echt routes door de stad en kwamen in aanraking met allerlei culturen. Dat was precies de bedoeling" - Hans Dunlop (organisatie).

Knapsack aan de horizon
Door de vele lachende gezichten, mooie verhalen, top vrijwilligers en bijzondere ontmoetingen is de organisatie van het festival erg enthousiast. De stip op de horizon is dan ook om in 2020 weer een
Knapsack festivalreis te organiseren in Delft. Wanneer we weer precies op festivalreis door Delft kunnen is nog niet bekend.

Meer berichten