<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Dorine van DOK Voorhof is verkikkerd op de Kikker-boeken van Max Velthuijs!
Dorine van DOK Voorhof is verkikkerd op de Kikker-boeken van Max Velthuijs! (Foto: )

Jeugdboekentips van Dorine!

  cultuur

DELFT - Elke week komen er dozen met nieuwe boeken de bibliotheek binnen. Spannende, mooie, bijzondere en leuke exemplaren. Elke keer weer iets nieuws te vinden!

Maar soms heb je boeken die altijd leuk blijven. Een van deze voorbeelden is Kikker van Max Velthuijs. En dit jaar viert Kikker zijn 30ste verjaardag en is het hele jaar een groot kikkerfeest! Zo zijn er allemaal nieuwe boeken uitgekomen, die je uiteraard ook bij DOK kunt lezen en lenen.

Haas en Varkentje
Ken je Kikker en zijn vriendjes al? Natuurlijk Kikker zelf gekleed in zijn karakteristieke rood-witte zwembroek, Haas die heel veel weet, Varkentje die zulke lekkere taarten bakt, Rat die altijd een oplossing weet. Eend, die het liefst altijd bij Kikker wil zijn en Beertje, die door Kikker wordt gevonden en bij hem mag wonen. In de boeken van Kikker beleven ze met elkaar allerlei avonturen. Kikker vergeet zijn verjaardag wel eens, en hij kan nog niet lezen. Maar hij maakt de mooiste tekeningen, hij kan heel hoog springen, en hij zwemt heel ver weg om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden. Avontuur is leuk, maar hij is het gelukkigst in zijn eigen huis aan de rivier.

Thema's
In de belevenissen en ervaringen van Kikker en zijn vriendjes komen allerlei thema's aan bod: verliefdheid, boosheid, verdriet, dood, angst, vriendschap, heimwee en blij zijn met jezelf. Het samen lezen van zo'n boek kan ook een goede manier zijn om over deze thema's met een kind in gesprek te raken. Er zijn Kikker-boeken voor baby's, peuters en kleuters. En probeer ook eens een Kikker spelletje; te leen bij DOK Voorhof!

Er is niets mooiers dan een kikker te zijn! Kom jij ook langs om een Kikkerboek te scoren? DOK Voorhof is gevestigd aan de Duke Ellingtonstraat 203, bij de sporthal. Natuurlijk kun je ook bij DOK Centrum terecht.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>