Petto Koop neemt elk jaar op geheel eigen wijze de prijsuitreiking voor zijn rekening en rechts: opperste concentratie bij een deelnemer
Petto Koop neemt elk jaar op geheel eigen wijze de prijsuitreiking voor zijn rekening en rechts: opperste concentratie bij een deelnemer

TC Hodenpijl genomineerd voor 'leukste toernooi'

sport

DEN HOORN - Vorige week is TC Hodenpijl uit Den Hoorn door de KNLTB genomineerd voor het leukste toernooi van Nederland 2019. Het betreft hier het open toernooi dat altijd in augustus wordt georganiseerd., volgend alweer voor de 27e keer.

Afgelopen week zijn toernooicommissieleden Sylvia van Geest en Michel Witmer naar Amstelveen afgereisd. Hier werden zij, net als de twee andere genomineerden, geïnterviewd over de inhoud van het toernooi. Op basis van dit interview neemt de jury een beslissing. Op zaterdag 23 november zal in Nieuwegein deze eretitel bekend worden gemaakt, tijdens de projectdag van de KNLTB. Op deze dag worden ook de vereniging én de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt.

Michel Witmer: "Men vroeg onder andere wat ons toernooi zo uniek maakt. Ja, wat niet eigenlijk? Elk jaar een thema, een welkomstcadeau voor iedere deelnemer, elk jaar 8 dagen lang feest, naast sport en spel en elk jaar weer een stormloop bij voorinschrijving uitmondend in een deelnemersveld van tussen 450 en 500 tennissers. Sylvia zit ook in verschillende andere besturen van de bond en daar hoort zij altijd andere verenigingen klagen dat ze hun open toernooi niet vol krijgen. Nou, daar hebben wij bij TC Hodenpijl geen last van. Integendeel, we moeten bijna met een wachtlijst gaan werken, hahaha."

Oude locatie
"Eigenlijk vanaf het allereerste begin van TC Hodenpijl, nog op de oude locatie aan de Woudseweg, stond het open toernooi al op de kalender. Vorig jaar was het thema 'Woodstock'. De 'love and peace' is sowieso altijd goed vertegenwoordigd, want het is voornamelijk een toernooi waar men voor de lol en niet meteen voor het 'strijden om de poet' aan mee doet. Heel Hodenpijl hoopt natuurlijk op deze fantastische prijs als erkenning voor alle vrijwilligers van deze club."

Afbeelding