Genieten van Engelse consortmuziek in de Lutherse Kerk
Genieten van Engelse consortmuziek in de Lutherse Kerk (Foto: )

Ode aan vergeten instrument lyria vol

  cultuur

DELFT - The Puncke's Delight zet de vergeten ster van de Engelse consortmuziek in de spotlight.

Met een gevarieerd programma rond de lyria viol doet het ensemble woensdag 27 november, aanvang: 20.15 uur, de Lutherse Kerk in Delft aan. Tijdens dit intieme concert laat het ensemble de grote variëteit aan timbres van dit unieke instrument horen.

Veelzijdigheid
De lyra viol, het zusje van de viola da gamba, was in zeventiende-eeuws Engeland populair. Het concert van The Puncke's Delight illustreert de veelzijdigheid van dit instrument. Het kersverse ensemble van de gambist Nick Milne viert zijn eerste tournee met een ode aan de lyra viol. Deze kleine basgamba is bijna vergeten, maar was ooit de ster van de Engelse consortmuziek. Uit de meer dan vijfduizend werken die speciaal voor zijn bijzondere timbre werden gecomponeerd, kozen de musici een programma dat de veelzijdigheid van de lyra viol perfect illustreert: van ludiek drinklied tot ragfijn contrapunt.

Oude Muziek
Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. Hiermee presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Musici
-Nicholas Milne: lyra viol, viola da gamba.
-Mikko Perkola: lyra viol, viola da gamba.
-Joshua Cheatham: lyra viol, viola da gamba.
-Emmanuel Frankenberg: klavecimbel.

Prijzen
Normaal: 25 euro. Vriend: 21 euro. CJP/Student: 10 euro (exclusief transactiekosten). Kijk voor kaarten op: https://oudemuziek.nl/agenda/

Meer berichten
 
CustomHtml_1