De nieuwe expositieruimte in de Papenstraat, 38CC, werd officieel geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt
De nieuwe expositieruimte in de Papenstraat, 38CC, werd officieel geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt

Opening expositieruimte 38CC drukbezocht

cultuur

DELFT - Ruim 350 nieuwsgierige bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de opening van expositieruimte 38CC aan de Papenstraat.

Na drie maanden verbouwen door een grote groep vrijwilligers kon burgemeester Marja van Bijsterveldt de nieuwe ruimte openen. In haar speech toonde zij zich verheugd over de nieuwe locatie: "Moderne kunst in hartje historisch Delft, een aanwinst voor de stad." Directeur Coen de Jong was trots op wat er in korte tijd was bereikt en voorziet een mooie toekomst: "De Papenstraat heeft de expositieruimte veel te bieden, zoals een nieuwe dynamiek en
meer contact met de stad. Maar andersom kan de komst van 38CC ook een impuls betekenen voor de Papenstraat en dit relatief onbekende stukje binnenstad." 

Dat de nieuwe ruimte nieuwe mogelijkheden geeft blijkt uit de openingstentoonstelling van kunstenaars Tom Kok en Jan Willem Deiman. De vloerinstallatie Hatchings! stond allang op het verlanglijstje van 38CC maar kon op de oude locatie niet worden getoond. Simpelweg door de kleur van de vloer. Nu komen de duizenden tekens op de zwarte vloer prachtig tot hun recht. Het betekende wel dat de bezoekers in de rij moesten staan bij de opening, maar dat maakte het enthousiasme er niet minder om. Naast de vloerinstallatie zijn er in de tentoonstelling ook nog tekeningen, videowerk en een heuse opgezette beer te zien.

Dusting The Fur, Cleaning The Snow van Tom Kok en Jan Willem Deiman, t/m zo 2 juni 2019 te zien,
Woensdag t/m zondag van 13.00 -17.00 uur, Papenstraat 5, Delft. 10 minuten lopen van station Delft. Entree gratis.
Meer informatie: www.38CC.nl of Coen de Jong, organisator 38CC: 06-381 295 25.