<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Een van de topstukken van IMPRESSED: Ryan Cherawaty's 'Image Deaths'
Een van de topstukken van IMPRESSED: Ryan Cherawaty's 'Image Deaths' (Foto: )

IMPRESSED bij Kadmium

  cultuur

DELFT - Kadmium geeft traditiegetrouw in augustus een podium aan jonge afgestudeerden van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (KABK) in Den Haag en de Willem de Kooning Academie (WdKA) in Rotterdam.

De keuze is dit keer gevallen op Cedric Oscar ten Bals, Mieke Gorgels, Florence Marceau-Lafleur (allen KABK) en Ryan Cherewaty (WdKA). Naast kwaliteit is ook gelet op hoe de werken elkaar kunnen versterken.

Cedric heeft een fascinatie voor de 'Grote Oorlog' (1914-1918) waaraan hij concepten, beelden en symbolen ontleent. Hij beschildert drie ramen van het gebouw waar Kadmium gevestigd is.

Mieke noemt zichzelf een reiziger, op één plaats verlangt zij naar een andere. Zij wordt geïnspireerd door borduurlappen uit vroeger tijden en probeert in teksten, tekeningen en borduurwerk herinneringen uit haar kindertijd in andere culturen te laten herleven. "Borduurwerk is een manier om de wereld te ontdekken."

Florence haalt haar inspiratie uit haar vroegere bijbaan als kunstmodel. Terwijl ze gebogen op de grond zat, bestond haar gezichtsveld volledig uit huid, maar dan vreemd en onlichamelijk. Zij kreeg de impuls een landschap te maken van de vormeloosheid die zij waarnam.

Ryan maakt composities van beeld en geluid waarin beide elkaar versterken. Zijn interessante werk heeft een sterk vervreemdend effect. Vooral het geluid zorgt voor desoriëntatie, zoals ook in sommige films gebeurt.

Van 9 augustus t/m 9 september: Prinsenkwartier, St. Agathaplein 4. Openingstijden: dinsdag-donderdag 10 - 17:30 uur, zaterdag en zondag 11 - 17.00 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>