Michael Samson en Jos Groot komen dinsdag in actie tijdens het lunchpauzeconcert bij De VAK.
Michael Samson en Jos Groot komen dinsdag in actie tijdens het lunchpauzeconcert bij De VAK.

Bekende en minder bekende jazz-muziek tijdens lunchpauzeconcert

cultuur

VAK-docent en gitarist Michael Samson en Jos Groot spelen dinsdag 21 februari van 12.45 uur tot 13.15 uur jazz, standards, bossa en samba. Dat doen ze tijdens het lunchpauzeconcert in de Binnenhof van De VAK, centrum voor de kunsten in Delft. 

Het gitaar Jazz duo Michael Samson en Jos Groot spelen bekende en minder bekende Jazz en Braziliaanse nummers. Het eerste nummer dat de gitaristen Michael Samson en Jos Groot samen speelden was het nummer Black Orpheus, een mooie bossa nova uit de gelijknamige film. Maar het kreeg meteen een ruiger jasje aan dan gebruikelijk, een jasje dat allebei paste! Het samenspelen smaakte naar meer. Als muziek al vergelijkbaar is met taal dan komt de stijl van dit duo nog het meest overeen met een eigen, levend dialect.

Het volgende Lunchpauzeconcerten zijn:

Dinsdag 28 maart: Paul Pleijsier, 'Paul Pleijsier speelt Paul Pleijsier op zijn Paradis-gitaar'
Dinsdag 30 mei: Celliste Amber Docters van Leeuwen met haar strijkkwartet
Dinsdag 27 juni: Peter van Marle en Arnaud Rosdorff, piano en synthesizer met Canto Ostinato van Simeon ten Holt
Dinsdag 29 augustus: Marc Wielart, piano

(Bijna) elke laatste dinsdag van de maand vindt er een lunchpauzeconcert plaats in De VAK, centrum voor de kunsten Delft, Westvest 9.

Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Gemeente Delft. Kijk voor meer informatie op www. vak-delft.nl