Leonardo Palacios in actie.
Leonardo Palacios in actie.

Lunchpauzeconcert met akoestische gitaar

cultuur

Leonardo Palacios geeft dinsdag 27 oktober een lunchpauzeconcert in De VAK, centrum voor de kunsten Delft, Westvest 9 in Delft.

Het concert is van 12.45 tot 13.15 uur en de toegang is gratis. De nieuwe gitaardocent bij De VAK speelt klassieke Spaanse werken van Fernando Sor, Isaac Albéniz en Agustin Barrios Mangoré. 

De gitarist, componist en docent Leonardo Palacios werd in 1958 geboren in Montevideo (Uruguay). In 1972 begon hij met zijn gitaar- en muziekstudie bij Lola Ayestaran-Gonella in zijn geboortestad. In 1973, '74, en '75, heeft hij de jaarlijkse Master-Classes bij  maestro Abel Carlevaro gevolgd in Porto-Alegre (Brazilië)en in Montevideo. In 1984 kwam hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te 's-Gravenhage bij maestro Antonio Pereira-Arias.

Op dit moment is hij werkzaam als docent aan de Gitaarschool Rotterdam, Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse en De VAK, centrum voor de Kunsten Delft.

Elke laatste dinsdag van de maand vindt er een lunchpauzeconcert plaats in De VAK, centrum voor de kunsten Delft. Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Gemeente Delft.
Kijk voor meer informatie op www. vak-delft.nl