Muzikanten tijdens het Delft Chamber Music Festival 2016. (foto: Ronald Knapp)
Muzikanten tijdens het Delft Chamber Music Festival 2016. (foto: Ronald Knapp)

Delft Chamber Music Festival was één groot feest

cultuur

Het Delft Chamber Music Festival werd afgelopen zondag spectaculair afgesloten met het concert Survival of the fittest, dat live werd uitgezonden op NPO Radio 4, door omroep Max.

Van 28 juli tot en met 27 augustus werd de historische binnenstad en de prachtige omgeving van Delft opgeluisterd door het internationaal gerenommeerde festival van artistiek leider en violiste Liza Ferschtman. Het Delftse muziekfestival heeft in dit jubileumjaar het programma flink uitgebreid, wat succesvol uitgepakt heeft. In elf dagen vonden meer dan dertig concerten plaats in en rondom de historische binnenstad van Delft. Het merendeel vond plaats in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft, maar ook daarbuiten zoals in de gemeente Midden-Delfland tijdens het Stoelendansconcert. 

Naast kamermuziek stonden er onder andere opera en dans op het programma. De jubileumeditie trok een recordaantal van 6645 betalende bezoekers en nog eens duizenden bezoekers bij de gratis toegankelijke evenementen. In 2017 vindt het festival plaats van 28 juli tot en met 6 augustus 2017.