Foto: KOOS BOMMELÉ
Foto: KOOS BOMMELÉ

Delfts Blauwe Huis daverend succes

Algemeen

DELFT - Gisteren is het Delfts Blauwe Huis na 24 uur lang non-stop radio gesloten. De vijf radio DJ’s bleven 24 uur wakker en hebben geld ingezameld voor ‘Connect by Music’. Dit goede doel streeft ernaar veilige ruimtes in vluchtelingenkampen te creëren, waarbinnen kinderen en jongvolwassenen vrede en comfort kunnen ervaren. “We zijn ontzettend trots op iedereen die betrokken is geweest bij dit project”, aldus studentenvereniging Virgiel.

Tijdens dit openbare evenement bij het Prinsenhof sloten vijf Delftse studenten zich 24 uur lang op om radio te maken voor het goede doel. De gehele 24 uur was het programma gericht op het inzamelen van geld voor het goede doel. Hiervoor werd een programma gemaakt vol interessante sprekers, muziek, foodstands en nog veel meer. De opening was maandag 24 april om 12:00 uur en gisteren tussen 11:30 uur en 12:00 uur vond de afsluiting plaats. Het evenement werd maandag feestelijk geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt. Na deze opening was het 24 uur lang mogelijk geld te doneren, nummers aan te vragen of lege bierkratjes te doneren voor een zelfgebouwd huis waarmee statiegeld opgehaald werd. Dit alles werd georganiseerd door studenten van studentenvereniging Virgiel ter ere van het 25ste lustrum. In hun ogen is dit een mooi evenement om iets terug te doen voor de stad waar zij zo graag studeren. 

Uiteindelijk is het evenement een groot succes gebleken, er werd namelijk €6700,58 ingezameld voor ‘Connect by Music’! Dit is natuurlijk een fantastisch bedrag voor een organisatie die zich inzet voor de psychosociale ondersteuning van vluchtelingen door middel van muziekonderwijs en muziektherapie. Voor meer informatie over het evenement kunt u terecht op www.excitatie.nl/delfts-blauwe-huis.

Foto: KOOS BOMMELÉ
Foto: KOOS BOMMELÉ
Foto: KOOS BOMMELÉ