Het grachtenconcert 5 jaar geleden
Het grachtenconcert 5 jaar geleden

Delfts Blauwe Huis en grachtenconcert voor inwoners van Delft

Algemeen

DELFT - Katholieke studentenvereniging Sanctus Virgilius viert dit jaar haar 25ste Lustrum. Hier willen ze ook de inwoners van Delft bij betrekken. “We willen graag dat alle Delftenaren kunnen delen in het plezier dat een Lustrum met zich meebrengt”, vertelt Jurre Maaskant, voorzitter van het Lustrum Bestuur Virgiel.

Het Delfts Blauwe Huis
Het eerste evenement voor de stad Delft is een primeur: Het Delfts Blauwe Huis. Vijf radio-dj’s zenden 24 uur lang uit vanuit een glazen kas op het St. Agathaplein. Hier ontvangen zij verschillende gasten om zo een gevarieerd programma neer te zetten. Naast muziek zijn er ook sprekers die hun verhaal komen doen en artiesten die live komen optreden. “Bezoekers kunnen een muzieknummer aanvragen en betalen daar een klein bedrag voor”, vertelt Maaskant. “Hiermee halen we geld op voor het goede doel ‘Connect by Music’. Dit goede doel helpt vluchtelingen in Griekenland en stimuleert educatie voor alle kinderen daar. Zij zorgen dat kinderen en jongeren veiligheid, rust en comfort ervaren terwijl ze hun creativiteit ontdekken. In ingerichte muziekcontainers worden sessies gegeven door lokale en internationale professionele muziekdocenten en muziektherapeuten.” Dit Delfts Blauwe Huis begint op maandag 24 april om 12.00 uur en is op dinsdag 25 april om 12.00 uur na de bekendmaking van het opgehaalde bedrag afgelopen. Je kunt hier op het Prinsenhof ook genieten van een drankje en Grieks hapje. Alle inwoners van Delft zijn welkom en de toegang is gratis. Voor wie het niet mogelijk is om naar het St. Agathaplein te komen, is er de gehele 24 uur een livestream te volgen vanaf www.delftsblauwehuis.nl. 

Grachtenconcert van funk & jazz tot pop
Er is meer leuks voor de inwoners. Op zaterdag 29 april is er van 14.00 uur tot 20.00 uur het grachtenconcert op de Zuidkolk. Na het succes van 5 jaar geleden bij het vorige lustrum wordt dit event nu nog grootser herhaald. Bij het grachtenconcert kan iedereen vanaf de kade of vanuit een bootje genieten van echte Delftse muziek. Van funk & jazz tot pop. Op het terras en langs de Hooikade kun je bij Huszár een lekker drankje halen en genieten van de gezellige sfeer. Dit concert is gratis te bezoeken voor alle Delftenaren.

Bezoek
“Omdat we willen dat ook inwoners die niet mobiel zijn toch van de muziek kunnen genieten, gaan we op zaterdag langs bij verzorgingshuis Die Buytenweye. We kijken uit naar een mooie week in onze mooie stad Delft.”