De lustrumcommissie werkt hard om iets moois te maken van het 120-jarig bestaan van hun vereniging.
De lustrumcommissie werkt hard om iets moois te maken van het 120-jarig bestaan van hun vereniging.

Virgiel viert feest met de hele stad

Dit jaar viert studentenvereniging Virgiel haar 120e verjaardag. Een bijzonder jubileum, dat de leden met het hele stad willen vieren. Daarom organiseert de vereniging twee grote, gratis evenementen waarvoor alle inwoners van Delft zijn uitgenodigd.

Op maandag 7 mei organiseert Virgiel, of Katholieke studentenvereniging Sanctus Virgilius voluit, een openluchtbioscoop op de Markt. Vrijdag 11 mei vindt er van 15.00 uur tot 18.00 uur een heus grachtenconcert plaats aan de Zuidkolk bij de Hooikade. Voorzitter Rutger de Waard (vijfdejaarsstudent, 25) en promotor Otto Krans (vierdejaarsstudent, 23), beiden onderdeel van de lustrumcommissie, wilden eens wat anders dan een standaard feest. "We kregen paar dagen toebedeeld dat de evenementen moesten plaatsvinden en een zak geld. Verder waren er geen restricties", vertelt Otto. "We konden dus al onze creativiteit kwijt en verzonnen de gekste dingen, waarvan het meeste überhaupt niet haalbaar was. Maar de openluchtbioscoop en het grachtenconcert waren twee leuke en ook haalbare ideeën."

Openluchtbioscoop
Voor de openluchtbioscoop worden niet alleen de grote mensen uitgenodigd, ook de allerkleinsten zijn van harte welkom. "We hebben in de middag om 16.00 uur een kinderfilm op het programma staan, en 's avonds, om 20.00 uur een film voor volwassenen", zegt Rutger. "Welke films het worden, is nog even een verrassing. We gaan nog aan het uitzoeken welke film het beste tot zijn recht komt in deze bijzondere setting. Aan de andere kant… Op een gigantisch LED-scherm van 7 bij 4 meter, ziet elke film er goed uit!" Bezoekers moeten wel hun eigen stoel meenemen naar de openluchtbioscoop. "Of neem lekker kussentjes en kleedjes mee, alleen maar leuk!"

Concert
Het grachtenconcert, waarbij je in een bootje op het water van de muziek kan genieten, wordt er een om de geschiedenisboeken in te gaan, volgens de jongens. "We hebben zowel bands van huidige leden als bands van oud-leden van Virgiel uitgenodigd om te komen spelen", vertelt Otto. "Zo is er een heel divers programma ontstaan omdat er verschillende genres van verschillende niveaus optreden." Hoewel de studenten hopen dat het water 11 mei bezaaid ligt met bootjes, is het niet nodig om een boot te bezitten om van het concert te kunnen genieten. "Er zijn ook staplekken op de kade. Een boot is dus geen vereiste", voegt Rutger eraan toe. "Kom lekker je weekend inluiden, hopelijk in het zonnetje, het is echt de moeite waard. Voor de Delftenaar is het leuk om te zien wat voor talent er binnen onze vereniging te vinden is, en voor de muzikanten is het een geweldige podium om eens op te treden.We willen laten zien waartoe onze vereniging in staat is. De afgelopen maanden heeft de lustrumcommissie echt fulltime gewerkt om iets moois neerzetten voor Delft. We willen de inwoners dus uitnodigen om door hun komst van onze evenementen een succes te maken."
Het programma van beide evenementen is te vinden op Facebook. Zoek daarvoor op 'lustrumweek openlucht bioscoop' of 'lustrumweek grachtenconcert'

Meer berichten
 
CustomHtml_1