De eerste tulpen staan al in bloei
De eerste tulpen staan al in bloei

Duizenden tulpen fleuren Hof van Delft op

Algemeen

DELFT - Stichting DelftBloeit zet zich in voor het vergroenen en verbloemen van terreinen, daken en muren in binnensteden. Eerder plantte de stichting al talloze tulpen op braakliggende terreinen in de wijk Voorhof en bij Station Delft. Nu deze terreinen in rap tempo worden volgebouwd, gaat DelftBloeit op zoek naar andere manieren om Delft groen te maken.

Tulpengeveltuintjes
In de meest versteende wijken van Delft gaat DelftBloeit aan de slag met het aanleggen van tulpengeveltuintjes. Dat begon in de wijk Hof van Delft. Door middel van een flyeractie werd gepeild hoeveel wijkbewoners geïnteresseerd waren in een tulpengeveltuintje. De stichting kreeg veel respons en ging aan het werk. Tegels werden gewipt, de grond werd omheind, tuinaarde werd gestort en duizenden tulpenbollen werden geplant. De stichting werd hierbij geholpen door Werkse!, de Rotaryclubs, de leerlingen van Praktijkschool Laurentius, Fonds 1818 en vrijwilligers van onder andere de Klimaatmaat. In de maand december werden er al zo’n 60 geveltuintjes gemaakt. Inmiddels staan er al veel tulpen in bloei. Nadat de tulpen zijn uitgebloeid, zal er ander groen in de tuintjes worden geplant.

Tour de Tulp
DelftBloeit heeft voor de bewoners van Delft een route door de wijk uitgestippeld, zodat iedereen kan genieten van de bloemen. De route is ongeveer 3 km lang, een klein uurtje wandelen, en gaat langs minstens 30 tulpengeveltuintjes. ‘Een klein Keukenhof in Delft’, noemt de stichting de ontstane bloemenpracht. De routebeschrijving is samen met een plattegrond te vinden op de website van DelftBloeit. Hier kun je ook een prijsvraag beantwoorden en kans maken op een bloembollenpakket. DelftBloeit wenst iedereen een fleurig voorjaar!

Kijk voor meer informatie op
www.delftbloeit.nl.