Afbeelding

Opening filmseizoen

Algemeen

Filmhuis Lumen opent het nieuwe filmseizoen met verschillende bijzondere evenementen. De maand september staat bol van de extra activiteiten rond de filmvertoningen.

Op woensdag 31 augustus is bij vertoning van de film Lingui, the Sacred Bonds Marina Slaikovska als gastspreker aanwezig. Zij is oprichter van Abortion Netwerk Amsterdam. Deze avond is georganiseerd in samenwerking met de Soroptimistclub Delft.

Koolhovens Keuze
Op vrijdag 2 september is regisseur Martin Koolhoven te gast. Hij neemt je met al zijn filmkennis mee op reis door de filmgeschiedenis. Ondersteund door verhalen en geprojecteerde beelden verzorgt hij een bevlogen filmcollege rond het thema Eurocrime. Na een korte pauze vertonen we Koolhovens keuze: Hell Drivers. Na de film kunnen liefhebbers met Martin in gesprek in de foyer.

Kinderen
Voor de kinderen is een feestelijke opening van het seizoen op zondag 4 september. Na veertig jaar is de familieklassieker E.T. The Extra-Terrestrial weer op het grote doek te zien. Er zijn in de foyer knutselactiviteiten, poffertjes en limo.

Bijzonder Delfts tintje
Pink Moon is het speelfilmdebuut van de Delftse regisseur Floor van der Meulen. Op vrijdag 9 september komt zij naar Lumen om haar film hoogstpersoonlijk aan het Delftse publiek te presenteren. Na afloop van vertoning is zij te gast voor een Q&A.

Park Chan-wook 
Maandag 12 september houdt filmdocent Stefan Schoorl een inleiding over de films van Park Chan-wook bij de moderne klassieker Oldboy. Dit is naar aanleiding van zijn nieuwe film Decision to Leave. We vertonen van zijn hand ook The Handmaiden.

David Bowie 
En alvast voor de agenda: Vanaf 15 september is Moonage Daydream te zien, een spectaculaire duik in de persoonlijke archieven van David Bowie. 

Kijk op de website voor meer informatie: filmhuis-lumen.nl