Sonja, Mariëlle en Floor maken het viaduct mooier. (Foto: EvE)
Sonja, Mariëlle en Floor maken het viaduct mooier. (Foto: EvE)

Van rood naar groen, van stad naar land

DELFT – Al vier maanden is ze bezig, en het eind is nog niet in zicht. Maar langzaam veranderen de witte pilaren van het viaduct aan de Tweemolentjeskade in een kleurrijke compositie.

De pilaren van het viaduct worden met speciale verf op waterbasis beschilderd met geometrische patronen en verlopen van de stad af van rood en bruintinten naar groen. “Dat symboliseert de stad-land verbinding, legt Sonja Kamp uit. Zij is kunstenares in Delft, aangesloten bij het Prinsenkwartier, en zij bedacht het kunstwerk. “Meestal hou ik me bezig met schilderijen en 3D-werk”, vertelt zij, terwijl ze de kwast even laat rusten. “Dit is mijn eerste streetart-werk.” Een experiment dus, maar wel één waar ze zich toch wel thuis in voelt: “Ik ben van huis uit architect, dus ik weet wel iets af van ruimtelijke vormgeving.” Het werk wordt gemaakt in opdracht van de Ondernemersvereniging Delftse Hout en was eerst bedoeld voor het viaduct aan de Korftlaan: “Ik verloor de publieksstemming en werd tweede. Maar omdat de ondernemersvereniging het werk toch graag uitgevoerd wilde zien, kreeg ik dit viaduct aangeboden.”

fans
Dat bleek een uitdaging: “Dit viaduct is een stuk groter, en er is ook meer verkeer”, aldus Sonja. “Dat is soms best spannend. Je maakt hier ook van alles mee. Pas nog werd er iemand onwel en moesten we eerste hulp verlenen.” Maar gelukkig gebeuren er ook veel leuke dingen: “Ik krijg veel positieve reacties. Mensen zeggen dat ze echt opfleuren van de kleuren en het patroon. Ik heb zelfs een soort van fans gekregen; mensen die geregeld even komen kijken of die zelfs mijn atelier bezocht hebben.” Doordat er meer meters te beschilderen zijn, duurt het werk wel iets langer dan eerst gedacht. “Gelukkig krijg ik geregeld hulp van vriendinnen of andere vrijwilligers.”
Meer weten over Sonja’s werk: www.sonjakamp.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1