<p>Kleurrijk borduurgaren bij Monique. (Foto: EvE)&nbsp;</p>

Kleurrijk borduurgaren bij Monique. (Foto: EvE) 

(Foto: )

Monique van Kleurrijk Vilt staat voor je klaar met raad en draad

DELFT – Het is weer druk en gezellig bij Monique de Vreede van Atelier Kleurrijk Vilt. Er wordt volop gehandwerkt en ook oude hypes keren weer helemaal terug.

Ja, het kán gebeuren dat je nog even buiten moet wachten. Door de rijke sortering van Atelier Kleurrijk Vilt is de ruimte binnen beperkt, en hoewel de regel over een maximaal aantal klanten niet meer geldt, houdt Monique nog wel de anderhalve meter aan. Maar ook even wachten kan gezellig zijn een gesprekje met een mede-handwerker is misschien nog leerzaam ook. Toch gericht kopen? Oriënteren en gericht kan eventueel al vooraf in de webwinkel natuurlijk. (www.kleurrijkvilt.nl). Contact met Monique krijg je heel gemakkelijk via telefoon of app: 06-34265869 of per email : atelierkleurrijkvilt@ziggo.nl.

Oude nieuwigheden
Monique ziet nog haast dagelijks nieuwe klanten in haar atelier. En ziet oude hypes terugkeren, zoals macrameeën: “Dat is weer helemaal in.” Macramé is een handwerktechniek waarbij je draden tot een patroon koopt. “Je kunt er van alles van maken, zoals plantenhangers”, aldus Monique. Uiteraard helpt zij je graag met raad en draad: “ik heb heel veel verschillende macramégarens op voorraad.” Borduren is nog zo’n ‘ouderwets’ handwerk wat op dit moment echter razend populair is. Vorig jaar speelde Monique daar al op in, toen bleek dat borduurzijde in de omtrek gewoon niet te krijgen was, Vandaar dat in Atelier Kleurrijk Vilt een al even kleurrijke molen borduurzijde staat. Nieuw in het assortiment: borduurpakketten. Een leuk voorbeeld om te maken met alle benodigde materialen erbij in één pakket. “En natuurlijk heb ik ook aanverwante artikelen, zoals Aida borduurstof, patroonboeken en veel op baby’s en kinderen gerichte producten die je kunt borduren, zoals slabbetjes.” De afgelopen weken is ook de voorraad handwerkboeken en handwerktijdschriften weer aangevuld. En natuurlijk vind je bij Monique garens in allerlei soorten en kleuren. Ook ecologische: “Ik doe mee met Shop Lokaal”, vertelt Monique. “En daarom heb ik nu een leuke aanbieding: Tien bollen eco-cotton voor 20 in plaats van 25 euro.”

Tips en ideeën
Na de zomervakantie hoopt Monique,mits de coronaregels het toelaten, in het atelier weer met de cursussen, lessen en workshops te kunnen beginnen, èn met de wekelijkse koffie-ochtenden op woensdag. Wie dus graag wil leren vilten, of gezamenlijk wil handwerken, moet nog even geduld hebben. Maar uiteraard staat Monique wel voor je klaar met tips en ideeën. Kom dus gerust eens langs bij Atelier Kleurrijk Vilt aan de Rochussenstraat 4, of kijk op het facebookaccount van Monique.

Meer berichten
 
CustomHtml_1