Finn (10) onthult samen met gynaecoloog Katja de Graaff (m) en obstetrieverpleegkundige Helma van Leeuwen een wandpaneel met geboortefoto’s
Finn (10) onthult samen met gynaecoloog Katja de Graaff (m) en obstetrieverpleegkundige Helma van Leeuwen een wandpaneel met geboortefoto’s Foto: Frank van der Burg

Reinier de Graaf ziekenhuis breidt Moeder en Kindcentrum uit

Algemeen

DELFT - Het aantal baby’s dat wordt geboren in het Reinier de Graaf ziekenhuis neemt elk jaar toe. In 2021 bevielen ruim 3100 vrouwen op de verloskunde- en kraamafdeling. Naar verwachting stijgt dit aantal naar zo’n 3700 bevallingen in 2030. Om optimale geboortezorg in de regio Delft te kunnen blijven bieden, heeft Reinier de Graaf zijn Moeder en Kindcentrum uitgebreid. Maandag werden de gloednieuwe kraamvleugel en extra verloskamers feestelijk geopend. Hiermee staat het oudste ziekenhuis van Nederland met 12 verlossuites en 20 kraamsuites klaar voor de volgende generatie kinderen.

De realisatie van de moderne nieuwe kraamvleugel en verloskamers is een mijlpaal voor de Verloskunde- en kraamafdeling. Afdelingshoofd Gerda Vijfhuizen: “Alle verloskamers zijn uitgerust met de modernste faciliteiten om veilige, gastvrije en gezinsgerichte zorg te bieden. In het najaar zijn 2 van de 12 verlossuites ook uitgerust met een speciaal bevalbad. Samen met verloskundigenpraktijken uit onze regio bieden we ouders de beste zorg op maat, zodat zij met een goed gevoel kunnen terugkijken op de geboorte van hun kind.”

Maandag precies 10 jaar geleden kwam Finn met een keizersnede ter wereld in Reinier de Graaf. Het was aan hem de eer om samen met gynaecoloog Katja de Graaff, die betrokken was bij zijn geboorte, en verpleegkundige Helma van Leeuwen de nieuwe kraamvleugel en verloskamers officieel te openen. Dat deden zij door een wandpaneel te onthullen met 350 geboortefoto’s van mensen die de afgelopen decennia in Reinier zijn geboren. Het paneel kwam tot stand met enthousiaste medewerking van veel mensen uit de regio Delft. Op de oproep van het ziekenhuis om geboortefoto’s te delen werd massaal gereageerd door jong en oud. Het wandpaneel laat zien dat Reinier de Graaf van generatie op generatie klaar staat met de beste geboortezorg voor moeder en kind.