Afbeelding
Foto: Mylene Siegers

Delftse jeugd gratis bibliotheeklidmaatschap

Algemeen

Geweldig nieuws, vanaf 1 juli is een jeugdlidmaatschap van de bibliotheek gratis. Dat betekent dat je tot je 18de gratis boeken, tijdschriften, e-books en luisterboeken kunt lenen. Kom dus snel een gratis jeugdlidmaatschap afsluiten bij DOK, de bibliotheek van Delft.

Waarom lid worden?
“Plezier in lezen is iets waar je je hele leven iets aan hebt. Wegdromen in verhalen, nieuwe werelden leren kennen... dat doe je met een boek. En als je met plezier leest heb je ook meer plezier op school! Bij DOK vind je meer dan 120.000 boeken, daar zit altijd iets voor je tussen. En wist je dat we ook tijdschriften, dvd’s, spelletjes en puzzels hebben, en een grote collectie Young Adult boeken? We hebben zelfs een speciale lezen-voor-je-lijst collectie voor als je moet lezen voor je examenlijst.

Met je DOK abonnement heb je ook nog eens toegang tot de gratis e-books en luisterboeken via de Online Bibliotheek.”

Gratis cursussen
“Iets leren zonder dat er een boek aan te pas komt? Dat kan met een van de gratis online-cursussen die je via je DOK-lidmaatschap kunt volgen. Bijvoorbeeld over duurzaamheid of nepnieuws herkennen, maar ook een cursus Photoshop of Instagram kan ook!”

Ik ben al jeugdlid!
“Geweldig! Daar zijn we blij mee. We betalen je natuurlijk het te veel betaalde abonnementsgeld terug. Je ontvangt daarover van ons zo snel mogelijk bericht. Meer informatie lees je op dok.info/gratisjeugd.”

Ontdek méér verhalen bij DOK
“Bij DOK ontdek je altijd méér dan waar je voor komt. De kasten van onze jeugdafdeling zijn ingedeeld op thema: leesboeken en informatieve boeken staan door elkaar. In de buurt van jouw favoriete boeken vind je dus verhalen die daarop lijken. Zo ontdek je altijd iets nieuws.
Heb je geen inspiratie? Onze medewerkers helpen je graag met leuke tips en onderwerpen. Zonder boeken naar huis? Ondenkbaar!”

DOK in OPEN en DOK Voorhof
“DOK heeft twee vestigingen. Een in het centrum, aan het Vesteplein tegenover de bioscoop, en een in Voorhof, naast de moskee aan de Duke Ellingtonstraat. Beide vestigingen hebben een eigen karakter. DOK in OPEN is een stadse plek met een heerlijk restaurant. Hier vinden voorstellingen en lezingen plaats en zijn er regelmatig interessante tentoonstellingen. DOK deelt OPEN met De VAK, centrum voor de kunsten. DOK Voorhof is meer gericht op het leren van de Nederlandse taal. Hier vind je het bijvoorbeeld Taalhuis Delft.”

Meer weten?
“We kunnen niet wachten om jou te ontmoeten. Maar misschien wil je ons eerst wat beter leren kennen? Je kunt alle informatie over het gratis jeugdlidmaatschap vinden op onze website: Dok.info/gratisjeugd.”