Afbeelding
Foto: Ruud Stift

Leen een Sinterklaasboek bij DOK Voorhof!

cultuur

DELFT - DOK Voorhof, de 'kleinste' variant van de twee bibliotheken in Delft, opererend onder de naam Stichting DOK heeft een prachtige voorraad Sinterklaasboeken in huis. Aan de Duke Ellingtonstraat 203 kun je (voorlees)boeken vinden voor elke jeugdige leeftijdscategorie. Hard kartonnen boekjes voor peuters, prentenboeken voor de kleuters en AVI-boekjes voor beginnende lezers.

Om de boeken te kunnen lenen, moet je lid zijn van de bibliotheek. Kinderen met een Delftpas kunnen een gratis abonnement aanvragen, dat scheelt een slok op een borrel in deze dure tijden! Sterker nog: die Delftpas is ook bij de beide vestigingen van DOK te koop. Maar we dwalen af, welke Sinterklaasboeken zijn zeker het (voor)lezen waard. Saskia van DOK Voorhof tipt een paar titels.

"Een klassieker is natuurlijk 'Kleine Ezel en Sinterklaas', een prentenboek van de hand van Rindert Kromhout (tekst) en Annemarie van Haeringen (ilustraties). Die doet het altijd goed. Ook het zoekplatenboek 'Sinterklaas' van Charlotte Dematons is een regelrechte aanrader. in dit rijtje mag Marianne Busser ook zeker niet ontbreken. 'Liselotje zet haar schoen' blinkt vooral uit in betoverende illustraties. Om verliefd op te worden. Er zijn er meer die hun schoen zetten, dat krijg je rond deze tijd: 'Nijntje zet haar schoen' (Dick Bruna), 'Menno zet zijn schoen' (Jacques Vriens), 'Rik zet zijn schoentje' (Liesbet Slegers). 'Sinterklaas best wel tegen een grapje' (Selma Noort), is ook wel eens ziek (Jan Terlouw) en hij is natuurlijk jarig (Nannie Kuiper)!
We hebben niet alleen veel Sint-boeken op voorraad, ook Piet-boeken ('Stuntpiet op avontuur') zijn te verkrijgen alsmede de voorleesverhaalboeken zoals 'Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek', 'Het grote voorleesboek van Sinterklaas' en 'Prutspiet'. Tot gauw ziens bij DOK Voorhof!"