Kom jij een Hollandse Nieuwe happen?
Kom jij een Hollandse Nieuwe happen?

Hollandse Nieuwe happen in De Hoven Passage!

Algemeen

DELFT - Voor wie het nog niet door had, De Hoven Passage viert de Hollandse Hoven Weken met typisch Hollandse activiteiten. Volgend weekend is er een evenement speciaal voor de visliefhebbers. De Hollandse Nieuwe is er namelijk weer, en daarom kun je op zaterdag 25 juni van 12.00 uur tot 16.00 uur kun je namelijk een gratis verse haring komen happen. En zeg nou zelf, wat is er Hollandser dan haringhappen?! 

Deze actie wordt georganiseerd door winkeliersvereniging De Hoven Passage, in samenwerking met Vishandel Vistotaal. Op vertoon van een kassabon van één van de zeventig winkels uit De Hoven van die dag, kunnen bezoekers gratis een Hollandse Nieuwe happen bij de haringkraam. Zorg wel dat je op tijd bent, want de actie geldt zolang de voorraad strekt. Er zijn in totaal ruim 200 harinkjes beschikbaar bij de Delftse vishandel. Vistotaal levert met meer dan twintig jaar vakmanschap kwaliteit in verse vis. Je vindt de vishandel in De Hoven Passage, vlakbij de ingang aan de Papsouwselaan. Parkeren kan de eerste drie uur gratis op het parkeerdek en in de parkeergarage. 

Hollandse Nieuwe
De ‘Hollandse Nieuwe’ draagt het EU-predicaat ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’ en mag uitsluitend worden gebruikt voor haring die in de periode van mei van het lopende kalenderjaar wordt gevangen en vanaf de startdatum in datzelfde kalenderjaar tot en met 30 september onder die benaming wordt verkocht. Na deze periode mag alleen nog de naam ‘Hollandse maatjesharing’ worden gevoerd. De Hollandse Nieuwe moet een minimaal vetpercentage van 16 hebben. Dit jaar zou het vetpercentage van de haring écht hoger zijn dan de voorgaande jaren. En dat proef je meteen!